Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Novo izdanje FonoKinoteke, glazbenog programa kina Kinoteka ugostit će 21. ožujka zagrebački art rock sastav Boa II koji slijedi glazbenu priču Boe iz 80-ih.

Grupa Boa bila je jedinstvena pojava na domaćem glazbenom nebu koja je od svojih početaka oduševljavala prepoznatljivim zvukom i stilom. S koncertnim aktivnostima počinje početkom 1980-ih, a u jeku novog vala privlači pažnju publike i kritike prepoznatljivim zvukom na razmeđi art rocka i novog romantizma u kojem su bili prepoznatljivi utjecaji sastava Yes, King Crimson, Genesis i Roxy Music te Petera Gabriela i Davida Bowieja, kojemu su 1990. bili predgrupa pred više od 50 tisuća gledatelja na maksimirskom stadionu.

Godine 2017. dolazi do prekida suradnje među osnivačima sastava – Slavkom Remenarićem (gitara) i Mladenom Puljizom (vokal) te Boa II, predvođena Puljizom i Zvonimirom Bučevićem, nastavlja glazbeni put koji je utabao raniji postav. Godine 2018. snimaju album Boa II na kojem okupljaju i nove članove benda.

Bend trenutno u studiju priprema dva nova singla, a na koncertu u kinu Kinoteka publiku očekuju izvedbe poznatih pjesama – Tako lijepa, Svi tvoji poljupci, Stup od soli, Milion iGovor tijela, upakiranih u novo instrumentalno ruho i aranžmane, ali i premijera novog singla.(...)