Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Premijerno u Rijeku stiže portugalski stoner blues rock band The Black Wizards! Društvo im prave domaći čudaci The Freak Folk Of Mangrovia.

Rođeni u digitalno doba, portugalski bend The Black Wizards, čini četvero "analognih" glazbenika: Joana Brito (vokal/gitara), João Mendes (bas) João Lugatte (bubanj) i Paulo Ferreira (gitara), koji kroz spoj stonera, psihodelije, rocka i metala promiču fuzz . Iako se nastavljaju na prethodnike, svojim pristupom daju određeni odmak od zvuka na kojeg smo se naviknuli slušati, pa se može s pravom reći da su u glazbenom smislu izgradili stav i osobnost.

Raznim eksperimentiranjima sa zvukom dodatno potvrđuju svoju vrijednost, pritom ne izlazeći iz žanrovskih okvira, drugim rječima zvučno napreduju ne gubeći tlo pod nogama.

Trećim po redu, "Reflections",vijugaju između svježih i nabrijanih bitova i psihodelije do nježnijih trenutaka i masovnog fuzz delirija. Ovaj je album još jedna potvrda raznovrsnosti kojom se predstavljaju publici.
Njihovi su nastupi uživo, poznati po tome što ih krase valovi neprekidnih emotivnih izboja.
Tko ih u tome može spriječiti; pa oni su crni čarobnjaci?!

Koncert otvaraju domaći “čudaci” The Freak Folk Of Mangrovia, kolektiv glazbenika koji već više godina surađuju u raznim bendovima. Glazbi se pristupa kao igri, eksperimentirajući sa zvukom i raznim ritmičnim temama. Ne stvaraju pjesme u klasičnom smislu već razrađuju ideje koje se kreću od laganih, opuštenih, atmosferičnih dijelova do žestokih, kaotičnih, soničnih eksplozija. Samim time nikad ništa nije izvedeno identično i svaki put je pred sastavom drugačiji izazov što stvara uzbudljivo i nepredvidivo putovanje kroz nove zvukovne pejzaže.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 40kn dostupne u Dallas music shop Rijeka i preko sustava Entrio dok cijena na dan koncerta iznosi 60kn.

Satnica:
21h vrata
22h The Freak Folk Of Mangrovia
23h The Black Wizards