Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako približava novo izdanje Dimensions festivala, koji će se po prvi put održati od 13. do 17. kolovoza Šibeniku i Tisnom, došlo je vrijeme da se otkrije program na tri pozornice u predivnom The Garden Resortu te program afterpartyja u legendarnom klubu Barbarella’s.

Dugogodišnji partneri festivala Stamp the Wax, Butter Side Up, Cosmic Slop, The Ghost, Mala i Love Muscle predstavit će svoje showcaseove, a njim će se pridružiti i novi suradnici; Rinse FM, My Own Jupiter, izdavačka kuća Helene Hauff Return To Disorder, te Pinkman Records i Freerotation.

Glavna pozornica u The Gardenu Resortu bit će mjesto mnogih pamtljivih glazbenih trenutaka, a u petak ugostit će Petra Dundova, koji pozornicu dijeli s Karenn, Skee Maskeom i Stennyjem, a dBridge predstavlja svoj novi projekt Black Electric. Cosmic Slop showcase s Awesome Tapes From Africa, Marcellus Pittmanom i Cosmic Slop DJ-evima na redu je u subotu 2. kolovoza. Istu večer ne treba propustiti ni koncert novog beogradskog electro-rock benda Bella Technika, sastavljenog od vrsnih glazbenika i članova nekadašnjeg Darkwood Duba, koji će odsvirati album prvijenac “Section” u izdanju PDV-a i Odličnog hrčka. U nedjelju glavnu pozornicu okupira pionir bass scene Mala, a njemu se pridružuju Moritz Von Oswald i Upwellings, dok će Tikiman uživo sa Scionom odvirati pjesme s poznatog projekta Rhythm & Sound. U nedjelju će se predstaviti velški festival Freerotation koji će ugostiit sljedeća imena: Tom Ellis, Leif, re:ni, Steevio & Suzybee live, DVS1, Surgeon te Underground Resistance sa svojim Timeline projektom.

Beach Stage nudi nešto intimniju atmosferu za party, a kreće u četvrtak kada nastupa Ilija Rudman. Stamp the Wax ekipa u petak zauzima plažu s eklektičnim izborom gostiju. Katiusha, Harri Pepper, Heels & Souls, Donna Leake, Mafalda, Red Greg i John Gomez pokrit će sve žanrove od funka, jazza, soula, discoa do afra. U subotu na plaži ćemo slušati izbor Love Muscle party organizatora koji su za svoju večer izabrali Lucky Locketa, Ash Lauryn, Josha Cheona iz Dark Entriesa, Michael Upsona, Kessie i LSDXOXO. Poznati berlinski dućan ploča The Ghost predstavit će niz ključnih glazbenika iz svijeta electra, breakbeata i “svemirskog” housea s Tho & Loren, KRN, Sugar Free, Sweely Live, Truly Madly i Francesco Del Garda.

Svjetski poznati open-air klub Barbarella's na kratkoj udaljenosti od The Gardena, ugostit će Dimensions festival kroz tri večeri. Ulaznice za afterpartyje u Barbarelli su u prodaji i mogu se naći na ovom linku, a bit će omogućen i prijevoz do kluba s festivalske lokacije. Barbarella’s će u petak otvoriti kultna house ekipa Butter Side up sa svojim house izborom koji uključuje Veru, Margaret Dygas i Zipa.

U subotu u Barbarella’s stiže bass šampion Darwin, dok će se na DJ pultu osnivačima Hessle Audia, Pearson Soundu i Pangei pridružiti eklektična selektorica Josey Rebelle. Nedjelja je rezervirana za techno divu Helenu Hauff koja predstavlja svoj Return to Disorder label s electro kraljem iz Detoita DJ Stingrayem te dva domaća glazbenika koji su dobili njen izravan poziv Zarkoffa (live) i Le Chocolat Noir.

Treća pozornica u The Garden Resortu - Olive Grove ugostit će niz glazbenika od četvrtka do ponedjeljka, a treba istaknuti showcase izdavačke kuće Nicholas Lutza My Own Jupiter uz live nastupe Michelle, DJ Kloota i DJ Masda, te Pinkman ekipu s Gamma Intelom, Kris Bahaom, Lokierom, Marsmanom i The Hackerom.

Regionalne festivalske ulaznice u ograničenoj količini se nalaze u prodaji putem Entrio sistema i na Entrio prodajnim mjestima.