Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

tusta

Biografski dokumentarac o Branku Črncu Tusti i njegovom pulskom punk-rock sastavu KUD Idijoti prikazat će se u petak 24. siječnja u 20:00 sati u križevačkom Klubu kulture.

Dokumentarac o najvećem frontmenu ex-Yu punk-rock scene, čovjeku koji je prerastao glazbu i postao simbolom slobodnog mišljenja i zdravog razuma. Zbog svog beskompromisnog antifašističkog stava i borbe za prava potlačenih i obespravljenih, Tusta je bio pravi heroj radničke klase. Njegove poruke o toleranciji, suživotu i socijalnoj pravdi, smatrane “komunističkima” devedesetih godina, zatvorile su Idijotima vrata većine radio stanica u Hrvatskoj. To ih nije odvratilo od ovih vrijednosti, a bili su i prvi hrvatski sastav koji je održao koncert u Srbiji nakon rata. Kroz ovaj film otkrivamo i Tustinu intimnu, ljudsku dimenziju koja ga je u konačnici i učinila punk-rock ikonom.

Tusta je sa svojim bendom Kud Idijoti 2008. godine nastupio na proslavi trećeg rođendana Kluba kulture. 14. listopada 2012. godine izgubio je borbu sa karcinomom pluća i grla. U sjećanje na njega ovom prilikom projiciramo dokumentarni film Andreja Korovljeva o hrabrosti, srčanosti, ali i boli jednog iznimnog čovjeka, o značaju Kud Idijota za kompletnu punk-rock scenu ovih prostora.

Produkcija: Factum
Godina: 2019.
Trajanje: 109'
Scenarist i redatelj: Andrej Korovljev

Ulaz besplatan.