Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Meduza

Nakon tri fantastična izdanja u kojima je uživalo više od 120.000 posjetitelja, Sea Star festival za 2020. godinu sprema dosad najspektakularniji start ljetne sezone! Magična laguna Stella Maris bit će 22. i 23. svibnja ujedno i prva stanica velike, višemjesečne proslave 20 godina EXIT festivala, zbog čega je već u ovom trenutku povećan interes i za sestrinjski festival u Umagu. Prvi glazbeni val imena predvodi moćni hit trio Meduza, jedni od favorita za Grammy nagrade 2020 čiji hit "Piece of Your Heart" broji preko 600 milijuna streamova, uz platinastu tiražu koji je misteriozne talijanske producente odveo na sam vrh američke i britanske top liste!

Uz ove planetarne hitmakere stiže i najveći bend s ovih prostora, globalno popularni Dubioza Kolektiv, koji su nakon novog singla s čuvenim Manu Chao, nedavno oduševili preko 15.000 ljudi na koncertima u Zagrebu, potvrđujući da se trenutno nalaze na vrhuncu karijere! U ovoj, ranoj grupi imena stižu i splitski hip-hop genijalac Vojko V, te zagrebački hit trojac KUKU$, ali i trenutno najintrigantija trap senzacija iz Osijeka, Z++! Ovo je tek prvi od nekoliko glazbenih valova koji na obalu Istre donose najjače izdanje Sea Stara dosad, festivala koji je ponovo ušao u konkurenciju za Najbolji festival do 40.000 posjetitelja dnevno na Europskim festivalskim nagradama. Prve i najpovoljnije ulaznice po poklon cijeni od 199 kn u prodaju stižu u četvrtak 12.12. točno u 12:00 i ova akcija trajati će najduže 24h ili kraće ukoliko se poput prošle godine ranije rasproda prvi limitirani kontigent ulaznica. Ulaznice se mogu kupiti na prodajnim mjestima te online u sistemima Ticketshop i Entrio.

Na glavnu pozornicu Sea Star Festivala dolazi producentski trio Meduza, vlasnici trenutno najpopularnijeg klupskog hita “Piece Of Your Heart”, nominiranog za „Best Dance Recording“ na predstojećim Grammy nagradama. Nevjerojatan talent potvrđuje i nominacija za Music Moves Europe Talent Awards za 2020. godinu, dok su s jednim od najvećih plesnih hitova 2019. godine osvojili i prvo mjesto američke liste dance hitova i visoko drugo mjesto ukupne britanske liste singlova. Pjesma je proglašena i za muzičku himnu na čuvenom BBC Radiju 1, a uz preko 600 milijuna streamova, dostigla je i platinastu tiražu u Velikoj Britaniji, Australiji i nizu drugih zemalja. Talijani magičnog dodira trenutno su u novom pohodu na top liste sa svojim novim hitom "Lose Control"! Njihov specifičan zvuk među fanovima elektronske glazbe diljem svijeta već je prozvan kao “Meduza sound”, a nastup na Sea Star festivalu bit će ujedno i njihov prvi u regiji.

A upravo iz naše regije najuspješnija glazbena senzacija, koja broji desetine nastupa na najvećim svetskim festivalima, dobro je svima znana i jedinstvena Dubioza kolektiv! Nepromijenjenog su stava od početka karijere do danas unatoč ogromnoj vojsci fanova na više kontinenata. Proteklih mjeseci dokazali su svoj neprikosnoven status najpopularnijeg benda regije, sa lakoćom puneći Arenu u Puli i zagrebački Dom sportova, dok ih u veljači već čeka izuzetno jaka serija koncerata po Velikoj Britaniji. Krajem siječnja diskografska sekcija dobiti će pojačanje u obliku novog albuma „#fakenews“, već najavljen duetom s legendarnim Manu Chaom, pod nazivom „Cross The Line“.

I dalje najtraženiji čovjek regije Vojko V inspiraciju pronalazi u stvarnim događajima i osobnim iskustvima, a krasi ga izuzetan dar da primjećeno majstorski pretoči u hop hop formu začinjenu već prepoznatljivim, otrovnim humorom. Za rukom mu je pošlo da s nevjerojatnom lakoćom zahvati mase, jednako ga štuje i njime se fascinira starija i mlađa publika posebice nakon uspjeha megahitova „Ne može“ i „Kako to“ kojima je utjecao i na sleng. Od rekordnih šest nominacija za Porina, ugrabio je čak tri kipića - album godine, najbolji album klupske glazbe i najbolji video spot „Ne može“ u režiji nagrađivanog redatelja Rina Barbira. Nastavak je već najavljen sjajnim singlom „Moja lipa“, koja poput ostalih pesama Vojka Vrućine polako postaje pravi fenomen.

Još jedan hit trojac dolazi na Sea Star idućeg maja, a ovog puta su to najaktualniji predvodnici nove zagrebačke trap scene, KUKU$! Eksperimentiranje sa stilovima lansiralo ih je u top izvođače hip-hop žanra na ovim prostorima, a za njihov prvi dolazak u lagunu Stella Maris pripremili su regionalne bangere „Oće k***c“, „Bode Miler“, „Roxtar“, „Šinteri“, „Napravit ću scenu“ i mnoge druge. Na istom valu, ali iz Osijeka u Umag, stiže i z++, član Retfatlanta kolektiva koji iza sebe ima album “18++”. Njegova smela obrada pesme „Crno i zlatno“ označila je novi smjer trapa na koji se ubrzo zakačila publika regije željna novih poteza. Ovaj trap eksperimentator vješto secira i spaja različite žanrove poput r'n'b-a, funka, groovea i psihodelije, pa je i dalje misteriozni z++ dočekan kao next big thing.

Četvrto izdanje Sea Star festivala održat će se u neodoljivoj laguni Stella Maris u Umagu 22. i 23. svibnja, a uz glavne dane kada će festival biti u punoj snazi, najavljeni su i uvodni, "Welcome Party", 21. svibnja, dok je 24. rezervisan kao završni, "Closing Party".

Službeni smeštaj na moru već od 7 Eura u prazničnoj akciji!
Prodaja smještaja za Sea Star već je krenula, a u ponudi se trenutno nalaze vile, apartmani, bungalovi i hoteli. Izuzetno kvalitetan smještaj u neposrednoj blizini festivala cijenama se kreće već od 7 Eur dnevno po osobi uz 35% popusta, a sve skupa u akciji koja traje do 31. prosinca. Uz početak prodaje pripremljena je i posebna akcija u kojoj se ulaznica za festival i 2 noćenja u kampu Stella Maris nudi za svega 249 kn. Akcija će trajati najviše 24h ili do isteka zaliha, a kompletna ponuda se može pronaći na službenim stranicama www.seastarfestival.com.



Izvještaji



Ikone simfonijskog metala u Tvornici


Tv Eye održali koncert u karlovačkom Stardustu


Moć punk/metal buntovništa u Tvornici


Clan of Xymox u Močvari


Urban&4 oduševili u Balama


Galerija fotografija: Pavel u Dugoj Resi


Galerija fotografija: Rebel Star u Movčari


Zdenka Kovačiček nastupila u Petom kupeu


Špirologija Trio u Klubu Komedija promovirao album "August... Rhythm changes"


Yann Tiersen u Tvornici: Kerber - spajanje svjetova


Galerija fotografija: Cryptopsy, Atheist, Serpentslain, Almost Dead


ABBA SYMPHONIC oživio najuspješnije hitove grupe ABBA


Brkovi u riječkom Pogonu kulture


Studio 54 Tribute na jednu večer preselio Manhattan u Zagreb


Dajte nam kruha i metala


M.O.R.T. + Radagast nastupili u rasprodanoj Tvornici Kulture


Sjajan početak ovogodišnje Jazz.hr sezone


BluVinil uspješni u Tvornici kulture


Galerija fotografija: Kandžija + Bvana Herbalajzer i Džezeri iz Lagune @VIB


The Dire Straits Experience podigli na noge ispunjeni Lisinski