Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

kantautorska 0512

Pretposljednje izdanje Kreativnog glazbenog kolektiva u četvrtak, 5. prosinca u Sax donosi kantautorsku večer uz Ninu Bajsić, Šveđanku Mirandu Murre Eriksson te Josipa Radića (Kensington Lima).

Nina Bajsić je kantautorica iz Zagreba. Završila je violinu u osnovnoj i srednjoj glazbenoj školi u Zagrebu, povremeno svira u kazalištu, a nakon nekoliko mjeseci provedenih u Dublinu intenzivnije se počinje baviti kantautorskim radom. Autorica je nekoliko dramskih tekstova, scenarija i radio drama. Od 2013. sudjeluje u poznato radiofonijskoj predstavi Hoerspiel – mala igra za slušanje i gledanje. Poeziju i kratke priče objavili su joj časopisi Kritična masa i britanski StepAway Magazine. U Saxu će nastupiti u pratnji klavijaturista Vida Adama Hribara.

Miranda Murre Eriksson je mlada kantautorica koja stiže iz južne Švedske, točnije iz grada Västervika. U svojim pjesmama pjeva o svakodnevnim situacijama i životnim poteškoćama. Njen glas upotpunjuju gitara i usna harmonika koji će vas preplativiti osjećajem sreće i zadovoljstva. Ovo će joj biti prvi nastup u Hrvatskoj, a u Zagreb dolazi u sklopu razmjene bendova sa švedskom udrugom Studiefrämjandet nakon vrlo zapaženog nastupa na natjecanju Livekarusellen. Vrijedi istaknuti da Miranda pjeva na švedskom.

Josip Radić je multiinstrumentalist koji s dva sjajna i uspješna projekta. Prvi, na kojem će biti i ovom prigodom naglasak, je Kensington Lima, koji je tek pred koju godinu približio ljudima, a približio je i činjenicu da materijale stvara već preko 15 godina. Izdao je prošle godine sjajan album "May" i okupio odličan bend. U drugom projektu polovica je Valentina Boškovića – projekta koji je nastao u suradnji s Brankom Dragičevićem. Za ovu prigodu je najavio opušteni set.

Cijena ulaznice je 30 kuna u pretprodaji, na dan će koštati 40 kuna. Mogu se kupiti u Saxu u terminima ponedjeljak 17-22h, utorak 18-22h i srijeda 18-22h. Početak koncerta je u 21h.