Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

MENT vizual

Šesto izdanje showcase festivala MENT Ljubljana održat će se od 5. do 7. veljače u glavnom gradu Slovenije. Ovom prilikom najavljena su čak 24 nova imena u izvođačkom dijelu, među kojima su se iz Hrvatske našli Nemanja, Klinika Denisa Kataneca i ŠećeЯ te 10 novih govornika u konferencijskom dijelu koji se bavi uvijek zanimljivim temama iz svijeta glazbenog biznisa.

- MENT se ustoličio kao jedan od ključnih festivala u showcase svijetu, ohrabrujući i pozivajući brojne glazbene aktere da sudjeluju na njemu, bilo kao izvođači ili kao sudionici u konferencijskom dijelu, rekao je Dom Gourlay iz Gigwisea.

___#MENT2020

Osim već spomenutih hrvatskih izvođača, publici koja je svake godine sve brojnija i šarolikija predstavit će se i rumunjski istraživači regionalne psihodelije BALKAN TAKSIM, eksplozivna belgijska reperica BLU SAMU, blizanci za synthevima i bubnjevima BRATŘI te šarmantni elektro pop duo BUČ KESIDI iz Srbije. Ljubitelji punka obavezno trebaju poslušati trio DECIBELLES, a oni koji preferiraju indie zvuk ne smiju propustiti londonski DRY CLEANING te Austrijance MY UGLY CLEMENTINE. Pozornicu će s njima dijeliti i talijanski dream pop sanjari EUGENIA POST MERIDIEM, latvijska čarobnica EVIJA VĒBERE, nizozemski koktel noisea, post punka i krautrocka NEIGHBOURS BURNING NEIGHBOURS, sveci zaštitnici svih sanjara NEVER SOL, živahni brass jazz trojac PANTALOONS, zvijezda u usponu iz Ujedinjenog Kraljevstva SKINNY PELEMBE, mađarski psych mod rokeri THE QUALITONS, veliko poljsko rock otkriće TRUPA TRUPA, arktički dream pop kvartet WOODEN WHALES te fatalni ruski EBM / darkwave projekt ШТАДТ.

Domaće boje predstavit će međunarodno priznata eksperimentalna vokalistica Irena Tomažin sa svojim projektom iT / ANOTHER CRYING GAME, indie kantautor JAKOB KOBAL sa svojim bendom HIS IMAGINARY FRIENDS, underground supergrupa BODY SAYS NO te elektro alkemičar SHEKUZA.

Ranije objavljeni izvođači su: DAKH DAUGHTERS (UKR), BLACK COUNTRY, NEW ROAD (UK), LALALAR (TUR), IT’S EVERYONE ELSE (SLO), MOLCHAT DOMA (BJ) i KATARZIA & ISAMA_ZING (SVK).

___#KONFERENCIJA

Nova imena na konferenciji su: Chris Cooke (CMU, UK), Sally-Anne Gross (University of Westminster, UK), Tony Duckworth ([PIAS] Poljska i Istočna Europa, POLJ), Marijn Westerlaken (BLiP Agency, NIZ), Gordon Masson (IQ Magazine, UK), Michal Parizek (Full Moon Magazine, ČEŠ), Filip Košťálek (Colours of Ostrava, ČEŠ), Stefan Kazaryan (Bol Festival, Moscow Music Week, RUS), Bee Adamic (Liberty Music PR, UK), Désirée J. Vach (Snowhite Records, NJEM).

Od ranije poznati govornici su: Rob Challice (Paradigm Agency, UK), Clemence Renaut (ACT Live, FRA), Lucy Atkinson (Earth Agency, UK), Aly Gillani (Bandcamp, UK), Chris Eckman (Glitterbeat Records, SLO), Markus Linde (Thag's Agent, NJEM). Ovogodišnja konferencija koja će se održati 6. i 7. veljače u Kinu Šiška i M Hotelu podijeljena je u četiri međusobno povezane sekcije: EX-YU, DIGITAL, LIVE i AND EVERYTHING IN BETWEEN.

EX-YU će se baviti regionalnim tržištem na području bivše države s posebnim naglaskom na organiziranje turneja. U sekciji DIGITAL govorit će se kako “manji igrači” mogu zaraditi na streamingu, dok će LIVE donijeti intervju s booking agentima Rob Chaliceom (Paradigm Agency) i Clemence Renaut (ACT live), kao i debate o istočnoeuropskim festivala i tzv. A&R procesu kod booking agenata. AND EVERYTHING IN BETWEEN prezentirat će priču o Glitterbeat Recordsu te predstaviti neke uspješne istočnoeuropske glazbene medije. U nadolazećim mjesecima bit će objavljeno još puno govornika, prezentacija i panelica.

Kao i uvijek na MENT-u će biti održana i četiri prijema, a to su SoundCzech in Time, Austrian Heartbeats, French Pitch & Brunch i New Russian Wave.

___#ULAZNICE

Dostupne su early bird festivalske ulaznice, pro pass (festival + konferencija) ulaznice i ovogodišnji novitet: pro pas s hotelom (B&B Hotel Ljubljana Park). Svi koji na MENT dolaze busom ili vlakom s udaljenosti većom od 50 kilometara mogu poslati karte s vidljivim datum na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. prije 31. siječnja 2020. i ostvariti CHOO CHOO PRO PASS (25% popusta na pro pass). Više informacija može se pronaći na službenim stranicama festivala.