Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

vecer s cohenom

Točno tri godine nakon smrti Leonarda Cohena u Satiričnom kazalištu Kerempuh, u četvrtak, 7. studenog 2019. dogodit će se Večer s Cohenom, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“.

“Ne znam je li potrebno naglasiti koliko se veselimo koncertu u Kerempuhu. Svi koncerti koje smo svirali Cohenu u čast su bili dokaz da to što radimo snažno odjekuje s publikom. Osobno, vraćam se na kazališne daske, kazalište Kerempuh je i moje matično kazalište i iako sam tamo puno puta pjevala, ovaj koncert je ipak osobit na mnogo načine. Ivan Kapec i ja se vraćamo s bendom s kojim ćemo prvi put izvoditi ovakav koncert, a u goste nam dolaze i predivne i talentirane Mozartine! Uzbuđenje je na vrhuncu, a ja još nemam cipelice cohenice! Vidimo se u četvrtak u Kerempuhu”, izjavila je Maja Posavec.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda kojeg čine Luka Veselinović na kontrabasu, Borko Rupena na bubnjevima i Mario Bočić na saksofonu, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer na njegovoj sceni, kao dugogodišnja članica ansambla, nastupa u brojnim kazališnim komadima.

Ovakva svečanost zahtijeva i posebne goste. Ovom prilikom bit će to Pjevački studio Mozartine koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. Pjevački studio "Mozartine" postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene, razvijajući ispravan glazbeni ukus kod mladih pjevača, oduševljavajući publiku širom domovine i inozemstva te pridonoseći povećanju ugleda i kulture grada Zagreba i svoje domovine.

Koncert je odavno rasprodan i ulaznica više neće biti u prodaji. Kerempuh se otvara u 19:30, koncert počinje u 20h.



Izvještaji



Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture