Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

no sleep

Maratonski No Sleep Festival koji će tijekom nesanog vikenda, počevši od petka poslijepodne 8., pa sve do duboko u nedjelju 10. studenog, u Beogradu okupiti tisuće ljudi iz preko 30 zemalja svijeta, upravo je dobio nova pojačanja!

Nizu fantastičnih imena među kojima su Amelie Lens, Bicep, Mind Against, Kobosil, Anastasia Kristensen i brojni drugi, pridružit će se i najtraženija mlada zvijezda berlinske techno scene, VTSS, kao i popularna zvijezda vodeće DJ ekipe Burning Man festivala i izdavačke kuće "All Day I Dream", YokoO. Prvog jutra na glavnom danceflooru kluba Drugstore nastupit će i Human Rias, rezident kultnog minhenskog kluba MMA, s kojim će DJ pult podjeliti i regionalni techno producenti sa zavidnom internacionalnom karijerom Lag i Forest People, a već sutradan u isto vrijeme i na istom mjestu uz perjanicu ADID ekipe vrtjet će i uzdanice beogradskog progressive zvuka, Bokee i Popi Divine. Uskoro stižu i prve ulaznice za pojedinačne događaje poput ovih partyja u Drugstoru, ali i u Glavnom Hangaru u Luci Beograd, i to po prvim i najboljim cijenama samo za najbrže u četvrtak 10.10. točno u 10h.

Fantastični setovi već su najavljeni za petak, 8. studenog na glavnoj festivalskoj lokaciji u Glavnom Hangaru u Luci Beograd uz izvođače među kojima su Amelie Lens, Kobosil, Joyhauser i mnogi drugi čija će imena uskoro biti poznata javnosti. Prikladnu završnicu ovog spektakularnog programa priredit će VTSS u subotu ujutro na slčužbenom afteru u Drugstoru. Ova umjetnica poljskog porijekla polako zauzima poziciju vodećeg izvođača novog berlinskog vala, a sirovim pristupom techno, acid, EBM, pa čak i hardcore žanrovima osvaja publiku širom svijeta, kako svojim setovima, tako i izdavanjem materijala za etikete Skin i Haven i doprinosu njujorškom kolektivu Discwoman. Slavu je stekla kao rezident kultnih Brutaż događaja u Varšavi, i u svom matičnom klubu Jasna1, dok danas redovno nastupa u klubovima kao što su berlinski Berghain, amsterdamski De School, madridski Mondo i londonski fabric.

Upravo ova, jedna od vodećih svjetskih institucija elektronske muzike, na svega par odabranih svjetskih lokacija među kojima se našao i Beograd, ove godine obilježava 20 godina besprijekornog rada. Program velike proslave londonskog kluba fabric na No Sleep Festivalu 9. studenog predvode DJ tandemi Bicep i Mind Against, danska zvijezda Anastasia Kristensen, kao i rezidenti kluba Terry Francis i Anna Wall. Snažne emocije iz Glavnog Hangara u Luci Beograd bit će prenesene i na službeni afterparty drugog festivalskog dana, jer u kultni Drugstore sa svojim blendom francuske zavodljivosti i australijske neposrednosti stiže YokoO. Nakon što je guru "All Day I Dream" ekipe Lee Burridge prošle godine nastupio na No Sleep Festivalu, a potom na No Sleep binu Exita doveo i cijelu svoju ekipu, i ove godine Beograd je nezaobilazan za ADID porodicu čiji će zvuk u trosatnom setu predstaviti producent čiji je album "Nothing Can Compare" već obilježio godinu na izmaku.

Za ovogodišnji No Sleep Festival vlada ogroman interes, te će Beograd 8. i 9. studenog ugostiti izuzetno veliki broj fanova elektronske glazbe iz preko 30 zemalja svijeta. Samo u preliminarnoj prodaji otišlo je gotovo tri puta više ulaznica nego prošle godine, a ograničeni kapacitet kolosalnog Glavnog Hangara u Luci Beograd, već je dostigao prvu trećinu i ovim tempom ide k rasprodaji prije festivala. Cijene ulaznica u prvoj i najpovoljnijoj redovnoj seriji su 190 kn za standardnu festivalsku i 340 kn za VIP narukvicu, a kupiti se mogu na Entriu (www.entrio.hr).

Glazbena platforma No Sleep koju je EXIT kreirao uz podršku popularnog domaćeg brenda Guarana, već četvrtu godinu zaredom okuplja neke od vodećih aktera i brendova svjetske elektronske i klupske scene, a No Sleep događaji održani su u nekim od najvećih metropola kao što su New York, London, Moskva, Sao Paulo, Barcelona, Rim i drugi. I ove godine, No Sleep se vraća u Beograd, i to u svom festivalskom formatu od 48 sati programa na nekoliko različitih lokacija, gdje će osim spektakularnih događaja u Luci Beograd, biti održane i razni dnevni partyji, ali i No Sleep konferencija na kojoj su i prošle godine govorile neke od vodećih zvijezda festivala.