Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

as

U srijedu 9. listopada u 20 sati, u suradnji s Koncertnom dvoranom Vatroslava Lisinskog, u velikom stilu otvorit ćemo novu koncertnu sezonu Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije, uz jednog od najdinamičnijih izvođača današnjice ‒ trubača, pijanista i skladatelja Artura Sandovala.

On je deseterostruki dobitnik nagrade Grammy, šesterostruki dobitnik nagrade Billboard i nositelj Predsjedničke medalje slobode koju mu je 2013. dodijelio Barack Obama, karijeru je počeo 1977. na rodnoj Kubi. Ugledavši se na Charliea Parkera, Clifforda Browna i Dizzyja Gillespiea, u sljedeća više od četiri desetljeća ostvario je sve svoje snove.

Iako se najčešće ističe njegova zadivljujuća virtuozna tehnika, oni koji su doživjeli njegove improvizacije na klaviru ili slojevitost njegovih skladbi u jazzu, latin-jazzu ili klasičnom stilu, spoznali su zašto se svrstava ne samo među najveće trubače nego i među najsvestranije i najutjecajnije glazbenike našega vremena.

Dizzy Gillespie, Woddy Herman, Michael Legrand, Josh Groban, Tony Bennet, Frank Sinatra, Paul Anka, Rod Stewart i Alicia Keys samo su dio svjetski poznatih osoba čije hitove krasi zvuk Sandovalove trube, a njegove skladbe mogu se čuti i u filmskim ostvarenjima redovito nominiranima za najpoželjniju filmsku nagradu Oscar.

Koncertom će ravnati šef dirigent Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser, a u izravnom prijenosu možete ga pratiti na Trećem programu Hrvatskoga radija.