Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ciferslus1

Vrhunski koncept zabave Ciferšlus uskoro kreće na još jedno glazbeno – umjetničko putovanje. Drugo izdanje koje nas očekuje u Laubi – kući za ljude i umjetnost u petak, 4. listopada predvodit će legenda discohouse zvuka Mousse T. Traženi DJ čiji je rad osvojio milijune simpatija diljem svijeta, provest će nas kroz višeosjetilni doživljaj vrhunske glazbe i nesvakidašnjeg upoznavanja umjetničkih djela domaćih umjetnika.

Mousse T. svoje glazbeno putovanje započeo je još devedesetih godina u Njemačkoj gdje je i rođen. Bio je jedan od prvih DJ producenata u svojoj zemlji, a tijekom godina sve veći broj ljubitelja ovog zvuka prepoznalo je njegov rad. Njegov hit Horny '98 koji je nastao u kolaboraciji sa Hot 'n' Juicy te legendarna Sex Bomb s popularnim Tom Jones-om lansirali su ga na popis legendarnijih producenata kada je u pitanju disco i house zvuk. Osim njegovih autorskih pjesama, poznat je i po raznim preradama i remixevima. Uz legendarni Moloko - Sing It Back tu je i zvuk nove ere disco house-a. Camelphat & Elderbrook – Cola, The Vision featuring Andreya Triana - Heaven samo su neki od prerada u Mousse T.-evom aranžmanu koji se redovno nalaze na samom vrhu ljestvica po prestižnom Beatport-u i Traxsource-u.

Plesni podij Ciferšlusa za glavnu zvijezdu ugrijat će dobro poznati domaćin na hrvatskoj disco house sceni, Tomo in der Mulen, a posjetitelje će razveseliti i nastupi domaćih snaga kao što su HrwoE, Tom Bug, Aldo Morro i Pablo Panda.

Uz vrhunsku glazbu, renomirani umjetnik mlađe generacije Ivan Fijolić predstavit će umjetničku priču inspiriranu svjetskom borilačkom zvijezdom Bruce Leejem. Prva Fijolićeva brončana skulptura Bruce Lee-a javno je izložena 2005. u Mostaru. U novijoj verziji, napravljenoj u tehnici bojanog poliestera, imat će prilike uživati posjetitelji Laube. Preko Leejeve pomno izvedene muskulature na skulpturi u prirodnoj veličini, prelivena je jarka boja u jedinstvenoj, rozo crvenkastoj nijansi. U našem društvu opsjednutom replikama, Fijolićev rad odražava važnu simboličku vrijednost. Bezbrojnim reprodukcijama lica slavnih na majicama, torbama, upaljačima i slično, Fijolićev rad suprotstavlja se kao jedinstveno i originalno plastično utjelovljenje Bruceova lika i djela u kojem ćemo bez sumnje uživati. Na Ciferšlusu će biti predstavljen i njegov diplomski rad naziva Okršaj koji predstavlja unutarnje sukobe i dileme svakog čovjeka. Uz Ivana Fijolića, svoje radove predstavit će i umjetnica Ines Krasić. Njezin rad „Ispod duge“ primjer je instalacije kojom Ines unosi jeftine i potrošne materijale u galerijski prostor. Samim time ukazuje na dinamičnost svijeta i stereotipe koji nas okružuju, ali se i kroz upotrebu potrošnih materijala oslobađa svih očekivanja i nudi nam novi pogled na poimanje sebe, umjetnosti i modernog svijeta u kojem živimo. Krasić bilježi gostovanja na značajnim izložbama u Hrvatskoj i inozemstvu, a za svoja umjetnička ostvarenja nagrađivana je na brojnim događanjima.

Ciferšlus je novi glazbeno umjetnički koncept Zagrebu po prvi put predstavio ove godine i tako svrstao Zagreb uz bok svjetskim destinacijama kao što New York, London i Berlin. Posljednji ovogodišnji Ciferšlus party na rasporedu je pred božićne blagdane.

Ulaznice za drugo izdanje Ciferšlusa u petak, 4. listopada u Laubi mogu se kupiti putem entrio.hr ticketing sustava.