Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

vsc

Svijet je 7. studenoga 2016. ostao bez jednog od najvećih glazbenika i pjesnika. Točno tri godine kasnije u Satiričnom kazalištu Kerempuh, 7. studenog 2019., dogodit će se Večer s Cohenom, svojevrsni hommage Maje Posavec i Ivana Kapeca ovom nikad prežaljenom kanadskom „umjetniku ljubavi i smrti“, kako ga često vole zvati. Ovaj koncept stekao je iznimnu popularnost i izvan Hrvatske pa su osim Klovićevih dvora, Rijeke i dva puta Saxa, rasprodani i koncerti u Sarajevu i Mostaru.

Večer s Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj mjeri inspirirana albumom „Famous Blue Raincoat“ Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pjesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila back vokal na koncertima. Maja i Ivan, ovaj put uz pomoć cijelog benda, interpretirat će i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pjesama na hrvatskom. Boljeg mjesta od Kerempuha za ovakvu večer naprosto nema. Osim posebne intimnosti i akustike, on je i mjesto gdje se Maja osjeća kao kod kuće jer na njegovoj sceni, kao dugogodišnja članica ansambla, nastupa u brojnim kazališnim komadima.

Ovakva svečanost zahtijeva i posebne goste. Ovom prilikom bit će to Pjevački studio Mozartine koji ove godine slavi 20 godina postojanja. Sastoji se od jedanaest ansambala, te trenutno u sklopu njega djeluje sedam dječjih zborova, djevojački zbor, zbor dječaka, dječji musical zbor i ženski ansambl sastavljen od bivših članica djevojačkog zbora. Studio trenutno okuplja preko 200 djevojčica i djevojaka. Pjevački studio "Mozartine" postiže iznimne rezultate stvarajući nove nade hrvatske glazbene scene, razvijajući ispravan glazbeni ukus kod mladih pjevača, oduševljavajući publiku širom domovine i inozemstva te pridonoseći povećanju ugleda i kulture grada Zagreba i svoje domovine. Puno je razloga zašto treba pohoditi Kerempuh u četvrtak, 7. studenog!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 85 kuna mogu se kupiti na blagajni kazališta Kerempuh, dok će na dan ako ih ostane koštati 110 kuna. Blagajna radi od utorka do subote od 10 do 20 sati, nedjeljom od 17 do 20 sati (ponedjeljkom blagajna ne radi). Ulaznice se mogu kupiti i na službenoj web stranici kazališta.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici