Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zakharova by Vladimir Fridkes 908x528

Svjetska zvijezda baleta Svetlana Zakharova nastupit će u Ljubljani 3. rujna u sklopu Ljubljana festivala, ljetnog festivala izvedbenih umjetnosti, jednog od najprestižnijih kulturnih događanja u Sloveniji. Tijekom gotovo tri mjeseca održavaju se koncerti klasične glazbe, opere, baleti, kazališne predstave i slično. Publika tako ima priliku vidjeti vrhunske slovenske i međunarodne umjetnike, i to na prekrasnim pozornicama, kao što su open-air pozornica na Kongresnom trgu i Križanke, te niz drugih.

Svetlana Zakharova rođena je u ukrajinskom gradu Lutsku, a plesati je počela već sa šest godina. Samo 4 godine poslije primljena je na Koreografski koledž u Kijevu. 1995. osvojila je drugu nagradu na natjecanju mladih plesača u Petrogradu, i to kao najmlađa natjecateljica. Pozvana je da nastavi školovanje na Baletnoj akademiji Vaganova u Petrogradu. Prvi put u povijesti te škole jednoj je studentici dopušteno da preskoči 2 razreda. Iduće se godine pridružila ansamblu Teatra Mariinsky i jednu godinu poslije, u dobi od samo 18 godina, promovirana je u primabalerinu. Od 2003. članica je baletnog ansambla Boljšoj teatra. Vrlo je cijenjena po tehničkoj virtuoznosti i smatra se jednom od najvećih balerina svoje generacije.

U Ljubljani će Svetlana Zakharova nastupiti s grupom vrhunskih plesača, redom solista iz vodećih baletnih ansambala, s kojima će izvesti izbor iz najljepših točki iz baletnog repertoara.

Pratit će je Simfonijski orkestar RTV Slovenije, pod dirigentskom palicom Antona Grishanina.

Nastup će se održati u Križankama s početkom u 20.30 h (a u slučaju lošeg vremena u Cankarjevu domu), a ulaznice po cijenama od 29 do 59 eura mogu se kupiti na službenom sajtu festivala: https://ljubljanafestival.si/