Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

galerija sikiricaU petak i u subotu, s početkom u 19 sati, u okviru  Ljetne glazbene škole, održat će se završni koncerti učenika polaznika. Izvrsna je to prilika da građani Sinja svojim dolaskom zahvale mladim i perspektivnim glazbenicima koji su, zajedno s mentorima, svakodnevnim probama i koncertima doprinijeli sjajnom ljetnom ugođaju u našem gradu.

U organizaciji Kulturno umjetničkog središta Sinj i uz potporu Ministarstva kulture, u ponedjeljak (22. srpnja), također u Galeriji Sikirica, održat će se Koncert za flautu i klavir -Duo Renata Penezić i Zrinka Ivančić Cikojević. Renata Penezić već je na trećoj godini studija postala solo flautistica Zagrebačke filharmonije.

Penezić je izgradila uspješno karijeru i kao solistica i kao komorna glazbenica te je ostvarila niz uspješnih suradnji diljem Europe, pa čak i na Dalekom istoku. Redovno snima za Hrvatski radio, a za nosač zvuka ''Božićni koncert'' koji je snimala s ansamblom Musica Viva, dobila je i Porina za najbolju izvedbu solističke ili komorne skladbe. Dobitnica je i Nagrade Milke Trnine za 2008. godinu. Na klaviru će nastupati Zrinka Ivančić-Cikojević, jedna od najdarovitijih hrvatskih glazbenica, dobitnica brojnih uglednih domaćih i međunarodnih priznanja.

Ivančić-Cikojević redovno nastupa kao solist uz pratnju renomiranih orkestara i ansambala, od Zagrebačke filharmonije i Simfonijskog orkestra HRT-a, pa do Zagrebačkih solista, ansambla Cantu i mnogih drugih. Nakon magisterija u klasi profesora Vladimira Krpana, profesionalno se usavršavala u Italiji kod profesora Franca Scale.
Koncertni program u kojem ćete imati priliku uživati u Galeriji Sikirica obuhvaća vrhunska djela najpoznatijih svjetskih skladatelja – Carla Reineckea, Jacoba Gadea, Alfija Kabilja, Sergeja Prokofjeva i drugih.

U organizaciji udruge UPSUS, 24. srpnja (srijeda), također s početkom u 20 sati i u Galeriji Sikirica, održat će se Koncert za klarinet i glasovir sjajnih sinjskih glazbenika – Mirne Alfirević i Branimira Norca. ''Sinjska dica'' prve glazbene korake napravili su u Osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca u Sinju, potom su obrazovanje nastavili u Srednjoj glazbenoj školi Josipa Hatzea u Splitu. Odlaskom na studij u Zagreb nastavili su graditi uspješnu glazbenu karijeru, a danas su već renomirani predstavnici mlade generacije hrvatskih glazbenih umjetnika koji za sobom imaju brojne nastupe, osvojene nagrade kao i domaća i inozemna stručna priznanja.

Ulaz na sve koncerte je slobodan.