Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

el

Nakon nastupa švicarske pijanistice i skladateljice Rahel Senn, 'službeno putovanje' ovogodišnjih Večeri na Griču završava 18. lipnja s nastupom istarske kantautorice, pjesnikinje i glumice Elis Lovrić, koja će nastupiti uz pratnju Stjepana Večkovića (gajde, mih i dvojnice).

Nakon završene Dramske akademije u Zagrebu, odglumila je brojne glavne uloge u hrvatskim i talijanskim kazalištima, osvajajući pritom i niz nagrada. Tečno govori pet jezika što joj je omogućilo suradnju i u nekoliko međunarodnih kazališnih produkcija. Godine 2014. napisala je i producirala svoj prvi mjuzikl Kolarići za Istarsko narodno kazalište u Puli, a izbor da svojim specifičnim glazbenim stilom otpjeva hrvatsku himnu na otvorenju 59. Pula Film Festivala pao je upravo na Elis. Godine 2017. objavila je svoj prvi autorski album Merika.Svojim jedinstvenim glasom i skladanjem, Elis vodi slušatelje u otkrivanje svoje vlastite Amerike, kroz predivne istrijanske krajolike, ali i na emocionalna putovanja u nutrinu duše. Održala je brojne koncerte u Hrvatskoj, Italiji, Njemačko i Poljskoj, a posebno se ističe njezina turneja u Brazilu, 2018. gdje je predstavila album O canto da Istria u cijelosti otpjevan na portugalskom jeziku. To je prvi put da su pjesme s Labinjonske čakavice prevedene i otpjevane na portugalskom. Sudjelovala je u natjecanju za pjesmu Eurovizije Dora 2019. godine. Elis je neumorna i trenutno radi na novom albumu Kanat od Mora, koji prati istoimena knjiga poezije. Čekaju je brojna inozemna gostovanja, među njima i u Japanu.

Ulaznice za koncert po cijeni od 100 kn mogu se kupiti na blagajnama Lisinskog, blagajni Muzeja za umjetnost i obrt te na internetskim stranicama www.lisinski.hr i www.ulaznice.hr.