Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ka jazz

13. Međunarodni Etno Jazz Festival održat će se u Karlovcu od 19. do 27. srpnja 2019., a zvijezda ovogodišnjeg izdanja istinski je velikan jazza - Ralph Towner.

Na svom trećem gostovanju u Hrvatskoj nastupit će solo svirajući klasičnu gitaru. Ovaj glazbeni inovator autor je mnogih antologijskih albuma.

Etno Jazz Festival otvara jedna od najvećih i najzanimljivijih irskih jazz i blues pjevačica - Mary Coughlan. Izvođačica koja ostavlja na publiku upečatljiv i snažan emocionalni dojam nastupit će uz pratnju karlovačkog kontrabasista Svena Buića i klavirista Johnnya Taylora.

Drugi dan Festivala rezerviran je za kvartet Branimira Gazdika. Glazba koju izvode sinergija je raznih stilova (jazz, funk, latin, world music...) stopljenih u jedan zajednički „fusion“ izraz. Uz Gazdika kvartet sačinjavaju nagrađivani hrvatski glazbenici Maasej Kovačević i Vedran Ružić te jedan od najcjenjenijih slovenskih saksofonista Lenart Krečič.

Sve karte za Festival koji se održava od 19. do 21. srpnja dostupne su putem web shopa Entrio.hr i u poslovnicama Ghetaldus optike.

http://www.etnojazz-karlovac.com/