Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

fotka Fanfare Ciocarlia 2

Romska brass atrakcija i po mnogima najbolji romski orkestar na svijetu Fanfare Ciocarlia prvi će puta nastupiti u Vintage Industrial Baru i to utorak, 11. lipnja. Ta večer će ujedno biti i launch party ovogodišnjeg Motovun Film Festivala, a posjetitelji će između ostalog moći kupiti i festivalske ulaznice po jeftinijoj cijeni.

Dragi Zagrebe, jako smo sretni što ti se ponovo vraćamo nakon dugih 7 godina. Veselimo se sresti sa zagrebačkom publikom jer znamo da će atmosfera biti odlična kao i uvijek do sada, limena zvijer s 24 noge ponovo će se osjećati kao na domaćem terenu, a to znači puno plesa, znoja i pozitive! Posebno nam je drago što nakon čak 17 godina ponovo surađujemo s Motovunom otkud vučemo jako lijepe uspomene. Vidimo se u utorak, 11. lipnja u Vintageu - izjavili su momci iz orkestra.

Fanfare Ciocarlia su davne 2002. održali svoj drugi nastup u Hrvatskoj baš na Motovun film festivalu. U Vintageu će posjetitelji između ostalog na MFF info pultu moći popiti motovunsku bisku, teran ili medicu, saznati sve o festivalu, podružiti s nekim od aktera, kao i kupiti festivalske ulaznice po povoljnijoj cijeni.

Fanfare Ciocarlia (“ševina pjesma”) nastali su prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske gdje je živjelo osamdesetak romskih obitelji. Orkestar je inače okupio Nijemac Henry Ermst koji je često putovao Rumunjskom u potrazi za tradicionalnim sviračima iz ruralnih krajeva, a njihova suradnja traje sve do danas. Svirali su po cijelom svijetu što je rezultiralo s gotovo 2500 koncerata, pojavljivali su se u brojnim filmovima kao što je npr. “Borat”, kao i obradama poznatih tema iz filmova (prije svega James Bond) ili rock klasika kao što je “Born to be Wild”. Puno puta su proglašavani najboljim world music bendom, a njihovi albumi zasjeli su na vrhove world music top lista.

Ovom će prilikom promovirati aktualni album “Onwards to Mars!”, ali bit će tu i klasika poput “Đurđevdana”, neizostavne “Djelem Djelem” te brojnih drugih pjesama koje krase romsku glazbu.

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po cijeni od 110 kuna u Dirty Old Shopu, na dan će koštati 140 kuna.