Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

purecure

U subotu 15. lipnja će se u zagrebačkom popularnom Boogaloo Clubu održati novi 80's Party party pod vodstvom Tomija Phantasme. Party će biti posvećen jednoj od največih svjetskih rock grupa i miljenika darkerske publike, The Cure i to u susret njihovom skorašnjem nastupu na InMusic festivalu na kojem će nastupiti 26. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun.

To će biti ujedno i prvi nastup grupe The Cure u Hrvatskoj. Istog dana, na istoj pozornici će nastupiti i zagrebačka dark rock grupa Phantasmagoria, a čiji članovi sviraju u grupama PureCure i Ghosti koji će nastupiti na 80's Partyju. The Cure su svoj put započeli 1976. godine u punk i post punk sceni, zatim postali kultna dark/gothic legenda, da bi na kraju postali jedna od največih svjetskih pop rock grupa. Glavna karika cijele priče je pjevač, gitarist i autor većine pjesama Robert Smith koji je postao ujedno i ikona u darkerskoj sceni. Njihove pjesme poput „Boys Don't Cry“, „A Forest“, „In Between Days“, „Lullaby“, „Just Like Heaven“, „Lovesong“, „Friday I'm In Love“,..... su postali internacionalni hitovi koji se i dandanas svakodnevno vrte na radio postajama širom zemaljske kugle kao što su prisutni na plesnim podijima na mnogim partija.

Program će započeti u 21 sat sa video projekcijom koncerta „Show“ na velikom platnu, snimljen u dvije noći u The dvorani „Palace of Auburn Hills“ u Auburn Hillsu, Michigan (predgrađe Detroita) 1992. godine, tijekom turneje „Wish“. Slijedi koncert zagrebačke grupe PureCure koji izvode pjesme grupe The Cure u svojim originalnim verzijama sa dvije bas gitare i ženskim vokalom, a nakon njih će grupa +Ghosti izvesti još nekoliko darkrskih klasika također sa dvije bas gitare u postavi. Nakon koncerta slijedi 80's Party na kojem će nam Tomi Phantasma i Schultz vrtiti video spotove najvećih hitova osamdesetih tj 80's classics iz sinth pop, pop, new wave scene, tj hitovi grupa poput Depeche Mode, Simple Minds, New Order, Human League, Visage, Ultravox, OMD, David Bowie, Tears For Fears, A Flock Of Seagulls, Bronski Beat, A-ha, Alphaville, ABC, Soft Cell, Eurythmics, Black, Spandau Ballet, Camouflage, Dead Or Alive, Madonna, Pet Shop Boys, Bangles, Cindy Lauper, Lene Lovich, Bananarama, Kim Wilde, INXS, Midnight Oil, Queen, Grace Jones, Duran Duran, The Police, The Smiths, The Stranglers, Talking Heads, Morrissey, Blondie, Billy Idol, The Clash, Madness, Gang Of Four, Iggy Pop, The Cult, PIL, The Cure, Siouxsie & The Banshees, Killing Joke, The Sisters Of Mercy, Joy Division, Clan Of Xymox, U2, EKV, Videosex, Denis & Denis,......., a pored klasičnih osamdesetih će se vrtit i noviji bendovi koji svoju glazbu stvaraju na temeljima 80's zvuka poput Placebo, Suede, Heroes Del Silencio, Mondo Diao, LAR, Interpol, Orgy, She Past Away, Franz Ferdinand, Killers, White Lies, Marilyn Manson,…..
Vrata se otvaraju u 21 sat a cijena ulaznice će iznositi 20 kn.

Za one koji su zaboravili ili ne znaju klub Boogaloo se nalazi u Ulici grada Vukovara 68 u sklopu Pučkog otvorenog sveučilišta, a ulaz u Boogaloo Club je iz Ulice Ivana Lučića.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici