Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Kozmodrum

Nakon malo više od godinu dana Kozmodrum se vraća u kultni zagrebački klub Sax! napraviti još jedan tulum za pamćenje. Koncert će se održati u četvrtak, 2. svibnja, a ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna dostupne su još samo danas od 18 do 23 sata u klubu Sax! pa požurite po svoj primjerak.

"U Saxu smo svirali prvi puta dok se bend još nije ni zvao Kozmodrum, tad smo nastupali kao Janko Novoselić Kvartet. To je bilo negdje 2014. godine i s tog koncerta postoje snimke na YouTubeu. Nakon toga smo se pojavljivali par puta u Kozmodrum obliku i svaki put nam je sve bolje i bolje. I ovaj će put to biti iznimno dobra zabava, imamo takav osjećaj. Svirat ćemo sad već uhodani program koji će za razliku od prošlog puta biti malo više orijentiran na “party”, tako da toplo preporučujem da pripremite plesne cipele! Za tekućinu će se pobrinuti Saxov šank tako da tu nema brige. Jako se veselimo nadolazećem četvrtku u centru Zagreba, a posebno se veselimo vidjeti uvijek vjernu i divnu publiku koja nas tako lijepo prati iz koncerta u koncert! Bez njih ne bi ništa od toga bilo niti bi imalo smisla", izjavio je bubnjar i osnivač benda Janko Novoselić.

Novi stil na nekom još neotkrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music, je ono što svira sastav Kozmodrum. Strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe, daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve.

Kozmodrum u svom programu ima i obrade poznatijih skladbi iz svijeta elektronike, pa tako se na nastupu mogu čuti i live izvedbe sastava i producenata kao što su Kenny Larkin, UR, Makoto, Swayzak, Julio Bashmore, Deadmau5, Om Unit i još mnogih drugih izvođača. To ukazuje na glavni utjecaj ovog benda, a to je klupska plesna elektronika. U ovom slučaju ovdje se ta glazba izvodi na najmanje mogući elektronski način, uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata; bubnjevi, gitare, klavijature. Tako dobivena je svježina koje često nedostaje u oba svijeta - onom elektronskom i onom bendovskom.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 30 kuna, a na dan će cijena iznositi 40 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba.