Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ashley beedle

Velika Britanija dala je veliki obol svjetskoj glazbi, no u počecima razvoja housea taj je zvuk na otok uglavnom uvožen s druge strane bare. I tako sve do kasnih 90-ih i pojave acid housea čiji su glavni predstavnici ostavili prvi značajan trag. Među njima je bio i Ashley Beedle, na sceni još od početka 80-ih, bez čijeg spominjanja ne možemo zamisliti ozbiljnu priču o modernoj britanskoj plesnoj kulturi. Ovaj velikan house glazbe prvi će put nastupiti u Zagrebu u petak, 26. travnja, u The Garden Breweryju na večeri koju organizira Imogen Recordings.

Slavni DJ, producent i vlasnik etikete veliki je poznavatelj svih žanrova – od hip hopa preko soula, rocka i reggaea do punka, a tome u prilog govore i njegovi raznoliki projekti poput Balistic Brothers (drum'n'bass), Disco Evangelists s Davidom Holmesom (techno), Jamayka Boys (dubstep) i mnogih drugih. Okušao se u gotovo svakom žanru, no osim izdanja pod njegovim imenom najčešće ga se pamti po legendarnim house projektima Black Science Orchestra i X-Press 2.

Ashleya Beedlea zovu i kralj remixeva. Bob Marley, Rolling Stones, Elton John, The Police, Kate Bush, Curtis Mayfield i David Byrne samo su neki na popisu zvijezda čijim je pjesmama dao svoje viđenje. Upravo ovih dana Imogen Recordings objavio je EP Essential Dynamics na kojem je dva remixa istoimene stvari Ilije Rudmana napravio Ashley Beedle. Ova etiketa tako nastavlja seriju teškaša house muzike na svojim izdanjima, ali i partijima na kojima se i sami predstavljaju. Ashley će se u Gardenu predstaviti puštanjem ploča, kojima i dalje vjeruje kao dominantnom mediju, a jedan od njegovih sve rjeđih nastupa u zadnje vrijeme začinit će vlasnici Imogena Ilija Rudman i Antonio Zuza.

Ulaznice po povoljnijoj cijeni su u pretprodaji u sustavu Entrija.