Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

zabica kraljica foto novković

Nakon uspješne koprodukcije na 27. biennaleu, Zagrebačko kazalište lutaka nastavlja suradnju s Biennaleom i redateljem Reneom Medvešekom, ovaj put uz autorsku glazbu Sare Glojnarić, jedne od najdarovitijih suvremenih hrvatskih skladateljica i glazbenica, stipendistice Hrvatskoj društva skladatelja i laureatkinje važnih međunarodnih natjecanja.

Predložak za jedinstveni autorski projekt koji spaja suvremenu glazbu i lutkarstvo, hrvatska je narodna bajka „Žabica-kraljica“. Narodna priča govori o žabici koja se rodi bračnome paru što do tada nije mogao imati djece. Žabica će nadvladati sram oca zbog toga što mu je kći žaba te dokazati pred kraljevićem i dvorom svoju snalažljivost i unutarnju ljepotu te na koncu dobiti ljudsko obličje i udajom za kraljevića postati kraljica.

Prilika je to za upoznavanje djece sa suvremenom glazbom, a dramski predložak temelji se na narodnoj bajci iz bogate hrvatske riznice, tako da će djeca sa zadovoljstvom pratiti lutkarsku inačicu dobro im poznate priče.

Igraju Daniela Čolić-Prižmić, Marina Kostelac, Matilda Sorić, Branko Smiljanić i Adam Skendžić, a glazbu izvode Marija Lešaja (glas), Sanja Vrsalović Drezga (klavir), Josip Konfic (udaraljke) i Gustav Barišin (kontrabas).

Izvedbe su 3., 5., 7. i 10. travnja, u 18 h.