Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Impulse 2019

U sklopu šestog izdanja Impulse festivala, 11. travnja održat će se tribina na temu “Biti glazbeni producent” uz goste Mateja Zeca, Marka Mrakovčića i moderaciju Voljena Korića. Nakon tribine, u riječkoj Beertiji slijede koncerti bendova Šumski (Zagreb) & Flip Flop Fatality (Rijeka).

Glazbeni producent, osoba koja upravlja procesom snimanja glazbe u studijskoj produkciji, vodi i usmjeruje glazbenike te sudjeluje u snimanju i postprodukciji glazbenoga djela. Ključna osoba u kreiranju zvučne slike glazbenog djela, pjesme ili albuma. Tako kaže definicija. No, da bi u potpunosti raščlanili i razumjeli posao glazbenog producenta, ispričali njegovu ili njezinu priču, pošteno naglasili važnost ovog zanata, posebno u kontektstu pop kulture odnosno rock glazbe, treba nam puno više od definicije. Izazov prihvaćen! Pridružite nam se 11. travnja od 19 sati u Beertiji na tribini "Biti glazbeni producent", na kojoj ćemo pokušati sve od gore navedenog, ali i saznati kako je biti glazbeni producent u Hrvatskoj, u 21. stoljeću. Uz moderatora Voljena Korića na tribini sudjeluju Matej Zec i Mark Mrakovčić, domaći glazbeni producenti mlađe generacije.

Voljen Korić voli misliti za sebe da je radijski čovjek. Iako više ne radi na radiju. Bez obzira što je neko vrijeme glazbu pratio pišući za Novi List i internet te se bavio diskografijom radeći za Dallas Records, reći će kako mu je radio, taj žohar među medijima kojemu, zloukim proročanstvima unatoč, nitko ništa ne može, zarobio dušu. Od 1999. godine do danas, uz nekoliko prekida i izleta u novinarstvo i diskografiju, prošao je Svid Radio, Radio Trsat, Radio Korzo i Totalni FM te obavljao posao glazbenog urednika, voditelja, novinara, bio je autor različitih specijaliziranih emisija, tehničar, station voice.

Matej Zec je glazbenik, snimatelj i producent iz Rijeke. Surađivao je s mnogim izvodačima iz cijele regije kao što su Let 3, 2 Cellos, Urban & 4, Kojoti, Straight Mickey and the Boyz, Stray Dogg, Veliki prezir, Quasarr, Jonathan, My Buddy Moose, E.N.I, Mort..., i mnogi drugi.

Mark Mrakovčić je glazbenik, snimatelj i producent iz Zagreba. Surađivao je s brojnim glazbenicima s indie, punk i kantautorske scene kao što su Mašinko, Lovely Quinces, Irena Žilić, Jonathan, Nina Romić, Punčke, Them Moose Rush, Esc Life, Kurve, She Loves Pablo, Mary May i drugi. Uz rad s bendovima i kantautorima, snima i vlastite autorske projekte te sklada glazbu za kazalište i film.

Trbina “Biti glazbeni producent” u sklopu Impulse festivala
Četvrtak, 11. 4. 2019. u 19 sati @Beertija
Gosti: Matej Zec (Rijeka), Mark Mrakovčić (Zagreb)
Moderator: Voljen Korić (Rijeka)

Nakon punih 15 godina Šumski je lani objavio svoj novi album “Ostrvo ledenog kita”. Status sad već kultnog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Posebni gosti promocije su riječki math rock trio Flip Flop Fatality. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 30 kuna dostupne su u Dallas Music shopu Rijeka, Croatia Recordsu Rijeka, Beertiji i sustavu Entrio, dok će na dan koncerta cijena iznositi 45 kuna.

Šumski (Zagreb)

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk, nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova, od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Do sad su objavili pet albuma – „Lov na vile“, „Safari“, „Baba spava“, „Ronioci“, prošlogodišnji – „Ostrvo ledenog kita“, čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”. Novi uzlet benda obilježile su svirke prošlog ljeta po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije novog albuma te prisustvo na skoro svim listama albuma godine.

Flip Flop Fatality (Rijeka)

Vedran Medanić na bass gitari, Lena Crnković na bubnjevima i Hrvoje Karabaić na klavijaturama i vokalu započinju početkom 2014. rad na svom muzičkom projektu nazvanom Flip Flop Fatality. Tokom godine dana rada pronalaze svoj vlastiti izraz u kojem iskusno glazbeno uho osim math rocka, psy rocka te noisea može čuti i lijepe ambijentalne dijelove koji fino zaoukružuju ovu neobičnu, ali slušljivu priču. Tako Flip Flop Fatality kroz svoju glazbenu mantru spajanjem agresivnog i opuštajućeg, publici garantiraju zanimljivo i psihotično muzičko putovanje.
2017. godine izlazi "EP" u digitalnom izdanju, a prošle godine izlazi i prvi LP "The Playground Lives On".

Koncert Šumski (Zagreb)
Promocija albuma “Ostrvo ledenog kita”
Posebni gosti: Flip Flop Fatality (Rijeka)
Četvrtak, 11. 4. 2019. @Beertija
Ulaznice: 30 kuna pretprodaja, 45 kuna na dan koncerta
Prodajna mjesta: Dallas Music shop Rijeka, Croatia Records Rijeka, Beertija, sustav Entrio -
Napomena: broj ulaznica ograničen je na 100 komada.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici