Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

kozmodrum

Zanimljiva skupina jazz glazbenika okupljena pod imenom Kozmodrum nastupit će 1. ožujka u sklopu novog koncertnog programa TheSvirka! u zagrebačkom Positive Breweryju.

Kozmodrum donosi novi stil, na nekom još neotkrivenom horizontu klupske plesne glazbe, od milja nazvan Organic Dance Music. Strukture preuzete iz elektronskih stilova kao što su techno, house, jungle i dubstep koriste se za stvaranje i sviranje novih skladbi, a u isto vrijeme forma preuzeta iz duge tradicije jazz i fusion glazbe, daje prostor glazbenicima ovog ansambla da ostvare neke sasvim nove spojeve. Glavni utjecaj ovog benda je ipak klupska plesna elektronika koju izvode na najmanje mogući elektronski način, uz korištenje sasvim “tradicionalnih” instrumenata; bubnjeva, gitara, klavijatura.

Janko Novoselić, poznat po radu u grupama Tobogan i TBF, piše i obrađuje glazbu za ovaj ansambl u kojem, u zadnjoj fazi, sjeda za bubnjeve gdje vodi glavnu ritmičnu riječ. U postavi su i Ivan Kapec i Elvis Penava na gitarama, Goran Delač na basu i Hrvoje Galler na klavijaturama, redom glazbenici poznati po svojem radu u vrlo različitim poljima i oblicima glazbe.

Positive Brewery novo je okupljalište zaljubljenika u vrhunsku glazbu i craft pivo u širem centru grada, točnije u Ivanečkoj ulici 1.

Vrata: 18h | Koncert: 21h

Ulaznice: 40 kn u pretprodaji, 50 kn na ulazu