Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

snarky puppy

U organizaciji Musicology Barcaffe Sessions iz Beograda stiže nam bend (bolje rečeno familija, projekt) najotkačenijeg naziva koji se brzo zaboravlja sve do momenta dok ne čujete njihovu glazbu.

Snarky Puppy oformljeni su 2004. godine u Dentonu,Texas od strane neformalnog vođe Michaela Leaguea. Kroz bend je prodefiliralo više od 40 glazbenika, a instrumente koje sviraju teško je i nabrojiti, znam samo da je ponekad teško razabrati koji instrument je proizveo određeni zvuk, što osim kvalitete ukazuje i na originalnost slaganja fenomenalnih aranžmana koje raširenih ruku omogućuje jazz fusion. Neki od članova svirali su sa poznatim glazbenicima poput Marcusa Millera, Davida Crosbyja, Erykah Badu, Justina Timberlakea.

Godine 2014. u suradnji sa vokalisticom Lalah Hathaway dobivaju prestižnu nagradu Grammy za najbolju R&B kompoziciju „Something“ sa albuma Family Dinner -Volume 1, da bi narednu godinu završili s još jednim Grammyjem za album Sylva - najbolji suvremeni instrumentalni album ,ovog puta u suradnji sa holandskim Metropole orkestrom.

Bend prilikom snimanja albuma ima običaj u studiju pozvati određeni broj slušatelja, koji se na taj način promiču u privilegirane sretnike. Inače pojedini članovi, ne narušavajući pri tome osnovni koncept imaju i glazbene „avanture sa strane“. Tako je Michael League uz Chrisa McQueena član benda Forq, također jazz fusion orijentacije, a Cory Henry ima i svoj bend Cory Henry & Funk Apostles.

Uz Snarkijevce se veže i bend Knower o čijem se nedavnom koncertu u Ljubljani izvještavali suradnici SoundGuardiana.

Na kraju par riječi o organizatoru ovog koncerta kojeg ni za živu glavu ne smijete propustiti, a koji će se 23 lipnja održati na Kalamegdanskim teniskim terenima. Obećavaju nam još uzbudljivih koncerata, među ostalim spominju se Richard Bona Group, Nick West, Matija Dedić & Manu Katche.