Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

damir sisak

Velikom Djangu Reinhardtu u čast Damir Kukuruzović Django Group i Paulus Schäfer sviraju 22. studenog 2018.g u Sisku i dan kasnije, 23. studenog, u Koncertnoj dvorani Vatrloslav Lisinski u Zagrebu. Njihov zajednički koncert predstavlja pravu esenciju gipsy jazz glazbe. Ovaj dvojac već je zajedno dijelio pozornicu fascinirajući publiku svojim  virtuoznim gitarističkim umijećem.

Damir Kukuruzović jazz gitarist i dobitnik brojnih glazbenih priznanja najistaknutiji je hrvatski predstavnik glazbe Djanga Reinhardta. Utemeljitelj je Damir Kukuruzović Django Groupa neizostavnog  na  svim relevantnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Spada u red gitarističkih virtuoza koji uz iznimne sviračke vještine uspijeva dosegnuti najvišu estetsku razinu. Surađuje s najvećim glazbenim virtuozima današnjice: Stochelom Rosenbergom, Robinom Nolanom, Angelom Debarreom, Raphaelom Faysom, Ludovicom Beierom, Wawau Adlerom, Yorgui Loefflerom, Joschom Stephanom, Adrianom Burnsom i mnogim drugim.  Organizator je nekoliko jazz festivala u Hrvatskoj , kao i u vlastitom Siscia jazz clubu u kojem je ugostio mnoge svjetske jazz glazbenike.

Paulus Schäfer nizozemski je jazz glazbenik koji je svojim izvedbama na gitari stekao veliki međunarodni ugled na glazbenoj sceni. Pripada najvećim gitarističkim virtuozima današnjice i svakako se ubraja među najveće sljedbenike glazbe Djanga Reinhardta u svijetu. Autentičnim zvukom, fascinantnom gitarističkom virtuoznošću i osjećajem za ritam ovaj umjetnik osvojio je publiku diljem Europe i svijeta. Godinama nastupa na najvećim jazz festivalima i najznačajnijim svjetskim pozornicama, a neke od njih upravo je podijelio s Damir Kukuruzović Django Groupom. Uspijeva na svojim koncertima , na impresivan način, spojiti romsku glazbenu tradiciju s američkim standardima i europskim swingom.  U rodnoj Nizozemskoj vodi glazbenu školu koju posjećuju glazbenici iz dvadesetak zemalja iz cijelog svijeta.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere