Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

yammatovo 4 820x310 FB cover B

Na Yammatovo 4 fueled by Cockta u subotu 24.studenog u Zagrebačku Laubu po prvi puta stiže jedan od najznačajnijih britanskih glazbenika od 80-ih do danas – Johnny Marr!

Dio ulaznica moći će se osvojiti kroz program Yammat FM radija i na društvenim mrežama Cockte, dok će ograničen broj ulaznica za Yammatovo 4 biti pušten u prodaju putem sustava entrio.hr od 21.rujnaJohnny Marr, jedan od najcjenjenijih rock-gitarista “otoka” svih vremena, nalazi se na svjetskoj turneji “Call the Comet tour” na kojoj promovira svoj najnoviji, istoimeni studijski album.Osim novih pjesama, Zagrebačka publika uživat će i u nekim od najpoznatijih pjesama iz razdoblja grupe The Smiths, a nakon Marrovog koncerta posjetitelje će glazbenim izborom zabavljati sms DEUTSCH.

 

Johnny Marr najpoznatiji je kao gitarist legendarne grupe The Smiths u kojoj je u razdoblju od 1982 do 1987. bio dio autorskog tandema s Morrisseyem (po mnogima, modernoj inačici glazbenog partnerstva poput onog Lennon-McCartneyjevog), no The Smiths su tek mali dio njegove bogate glazbene karijere.
Nakon što se razišao s Morrisseyjem, bio je članom nekoliko bendova - The Pretenders, The The, Electronic (suradnja s Bernardom Sumnerom iz New Ordera), Modest Mouse (za to razdoblje ističe da mu je bilo najbolje u životu!) i The Cribs, te kao session glazbenik svirao sa Talking Headsima i Hansom Zimmerom.
U kasnim osamdesetima gostuje na albumima Bryana Ferryja, te Talking Headsa, a u periodu od 1990 – 2000. na tri albuma Pet Shop Boysa. Spomenimo još samo neke Marrove uspješne suradnje: M People, Beck, Tom Jones, Oasis, Pearl Jam, Jane Birkin, Lisa Germano i The Crowded House.
Svoj prvi samostalni album “The Messenger” objavio je 2013., a odmah godinu nakon usljedio je drugi dugosvirajući album “Playland”. Posljednji, treći album objavio je ove godine, 15. lipnja, a zove se “Call the Comet”. Snimio ga je u Manchesteru, u vlastitom studiju “Crazy Face”.