Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ImpulseFestivalLogoNOVO 01Najveća putujuća karavana opsesivno kompulzivnih jahača gramofona, hrvatska Funk delegacija po prvi put nastupa u Rijeci. Misao vodilja: šareni vinili i ples do izmaka snaga!

Iza žanrovski širokog kolektiva od 16 delegata u Rijeci će u dosad nečuvenoj cjelonoćnoj back2back formaciji na četiri gramofona nastupiti njih šest: DJ Bocca Sofistifunk, DJ Venom, DJ Soul Bader, DJ Slipmat, DJ Jopa i Dr. Smeđi Šećer.
Ulaznice: 45 kuna u pretprodaji i 65 kuna na ulazu u klub.
Prodajna mjesta: Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2A) i sustav Entrio: https://bit.ly/2OqzbD6

Funk delegacija okupljena je 2015. godine i dosad je održala tri rasprodane i totalitaristički rasplesane Funk konferencije na kojima je kroz cijelu večer nastupilo svih 16 DJ-eva. Delegacijska franšiza još je gostovala na Špancirfestu, Weekend Block Party festivalu, Beats, Beer and Boogaloo festivalu te UFO festivalu, a organizirali su i spektakulrani koncert The Mighty Mocambosa u zagrebačkoj Močvari. Članovi delegacije desetljećima djeluju na Hrvatskoj klupskoj sceni i ostavili su neizbrisiv trag na tabanima brojnih plesača.
Sada ćete po prvi puta i u Rijeci osjetiti kako zvuči cjelonoćni, psihodelični B2B žur šest eksperata plesnih podija. Funk delegati ističu se specifičnom selekcijskom vještinom i šeću svjetskom glazbenom baštinom od početaka diskografije do recentnih produkcija. U svojim setovima, temeljno baziranima na funk zvuku 60-ih i 70-ih, miješaju sve stilove tako je u jednoj večeri moguće čuti poljski big band jazz funk, srpsko funky kolo, kolumbijsku hard salsu, najfiniji organski deep house 90-ih ili pak teme bollywoodske filmske glazbe.

U susret 4. hrvatskoj Funk Konferenciji, koja će se održati u 12. mjesecu u Zagrebu, pozivamo vas da doživite jedinstveno klupsko iskustvo u Rijeci. Na Impulseu nastupaju:

DJ Bocca Sofistifunk
Bocca Sofistifunk iz zagrebačkog Funkytrain kolektiva melankolični je Bračanin, još melankoličnijeg glasa. Godinama predstavlja samo najfinije u domeni groovy selekcija, a ekspert je za duboke nu funk i disco pejsaže. Samo utjelovljenje sofisticirane selekcije. Često nastupa s Funkytrain, La Boom, Voi'Sa i Radio 808 kolektivima. Trenutno radi na Yammat FM-u, a dio je i Jukebox.hr tima gdje radio kao producent i glazbeni urednik.
http://soundcloud.com/bocca-sofistifunk
http://www.mixcloud.com/BoccaSofistifunk/

DJ Venom u šljiviku
Čovjek koji nosi cross fader oko vrata, turntablist i klupski dj, 6 puta prvak Hrvatske te dvostruki finalist DMC svjetskog prvenstva u Londonu. Bavi se miksanjem gramofonskih ploča već 20 godina, a proteklih 13 vodi DJ radionicu pod “Pozitivnim Ritmom”. Trenutno proizvodi gramofonske ploče, samoprozvani je kralj paprikaša i pobjednik karaoka u KSET-u kategoriji dueta. Dame i gospodo, Venom pripada samom vrhnju ekscelencije gramofonizma na ovim prostorima.

DJ Soul Bader
A strana Soul Brothersa i B strana STANK rare groove radio emisije. Voli pire krumpir, kokice i kekse. U njegovom loncu temeljac je uvijek dobošem armirani backbeat začinjen slatkim, slanim i ljutim aromama za dušu. U proteklih nekoliko godina se istaknuo kao jedan od glavnih funk selektora u regiji, učenik je DJ Venoma, a zajedno sa DJ Slipmatom čini funky fresh B2B turntable duet Soul Brothers.
https://www.mixcloud.com/tomislavbader/stream/
https://www.mixcloud.com/Soul_Brothers/
https://www.facebook.com/stank.funk/

DJ SlipMat
Najeluzivniji član delegacije, čovjek ljepljivih prstiju i širokih gaća iz kojih ispadaju samo tvrdi rap komadi snimljeni preko najsirovijih funk breakova. Slipmat ima urođeni bounce efekt, a mixerima barata kao da su igračkice. Sa Soul Baderom čini ekstremno funky Soul Brothers duet, a član je i Mixtape Sessions radio emisije.
https://www.mixcloud.com/Soul_Brothers/
https://www.facebook.com/mixtapesessions100.5fm/

DJ Jopa
"DJ", ovo će stajati kao epitaf na nadgrobnom spomeniku ovog čovjeka koji je mikrometarski usklađuje pitch Technicsima, manično baštini scratch tehnike, prevrće metričke tone gramofonskih ploča preko ruku u potrazi za 'onim nečim' i dovodi pritom stanje uma u ravnu crtu ne bi li postao velemajstor i šaman plesnih podija. Iznenađujućom lokomotornom poetikom vlastitih udova DJ Jopa je jedini čovjek u hrvatskoj koji doslovno priča rukama. Osnivač je prve škole scratcha u regiji, a vodio je i brojne DJ-ing radionice u Rijeci.
https://www.mixcloud.com/DJjopa/

Dr. Smeđi Šećer
Živi u Davidu, voli plesanje i ploče, a poznat je još kao eklektoman, šećerni tatica br. 1, admiral liburnijske soul mornarice, DJ ambasador grada Rijeke, Željko tri noge, Kafeno Shequeri i Senor Pachanga.
Već 10 godina zabavlja ljude u Rijeci šarolikom glazbenom selekcijom, nastupao je svuda, a sad kad završi ovaj mail kreće na nastup u Graz.
https://www.facebook.com/gdin.smedisecer/
https://soundcloud.com/smedi-secer

Saznaj više na: https://www.facebook.com/hrvatska.funk.delegacija/
Radionica | Mala škola vinyla
27. 10. u OKC-u Palach u 12 sati
Radionica je posvećena ljubavi prema vinilu, počinje uvodom o povijesti gramofona i gramofonskih ploča. Praktično, uči nas kako pronaći željenu ploču i kako uopće rukovati s vinilom, također odabiru gramofona i gramofonske igle, održavanju opreme itd. Na radionici će biti postavljena kompletna oprema te će zainteresirani polaznici biti u mogućnosti naučiti pravilno rukovati gramofonom.
Voditelj radionice je DJ Jopa, višegodinji klupski i turntable DJ.
Upis u radionicu je besplatan. Broj sudionika ograničen na 10, a prijave se zaprimaju e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Festivalska ulaznica vodi vas na sve evente 5. izdanja festivala po cijeni od 200 kuna (10. 9. - 30. 9.), a moguće ju je kupiti isključivo u sustavu Entrio na https://bit.ly/2JpUZ2J    

Impulse Festival organiziraju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.
Festival sufinanciraju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Rijeka, Sveučilište u Rijeci i Zaklada Kultura Nova. Vizualni identitet festivala oblikovao je dizajnerski duo Radnja - Petra Vrdoljak i Antonio Karača.

Festivalski event: https://bit.ly/2LGOEgp