brian jonestownAnton Newcombe i njegova uvijek rotirajuća posada The Brian Jonestown Massacre će u okviru svoje europske turneje svirati u bečkoj Areni (Arena Wien) 29. rujna. The Brian Jonestown Massacre, neo-psihodelični garažni rock koji je dobio ime po Brianu Jonesu, originalnom gitaristu Rolling Stonesa, oformljen je 1990. u San Franciscu.

Od tada je bend promjenio preko 40 članova, no njegova pokretačka snaga i jedini izvorni član bio je i ostao problematični muzički genije Anton Newcombe.
Većina ljudi sjeća se Newcomba zbog uloge u dokumentarcu Dig!, koji je u velikoj mjeri usmjeren na kaotičan odnos između bendova Brian Jonestown Massacre i Dandy Warhols, točnije između Newcomba i Courtney Taylor-Taylora.
U ovom malom filmskom dragulju snimanom u razdoblju od 7 godina, s jedne strane vidimo destruktivnost koja vuče BJM: od vrlo nasilnih tuča, stalnih prijetnji izlaskom iz benda, droge, alkohola,  i svih mogućih i nemogućih načina da se konstantno održava kolektivna sabotaža, ali i vrlo jasna vizija koja je protiv mainstream muzičke industrije, i kojoj je Newcombe ostao vjeran do danas.

U svojoj vrlo plodnoj i turbolentnoj karijeri BJM su izdali 17 studijskih albuma, posljednji 'Something Else' u lipnju ove godine, koji će biti prvi od dva najavljena izdanja za 2018. i koji ćemo imati priliku premijerno čuti na koncertu u Areni.

Karte možete kupiti:
https://tickets.arena.wien/at/Events/61822

Više informacija na facebook eventu
https://www.facebook.com/events/423793154750546/