TonyBennett DianaKrall Photo2018 cc Mark Seliger Universal Music

Nitko od mene nije očekivao da ću stvarati glazbu. Samo sam započeo. Ono što je nastalo, jednostavno je bilo dio mene; kombinacija New Yorka, grada u kojem sam rođen, njegov uzbudljivi ritam i stoljetno nasljeđe - George Gershwin, 1926.

Ljubav prema glazbi koju su stvorili braća George i Ira Gershwin spojila je Tonya Bennetta i Dianu Krall u stvaranju prvog zajedničkog albuma «Love Is Here To Stay», koji će biti objavljen 14. rujna, a najavljeno je pjesmom «Fascinating Rhythm», koja je dostupna na digitalnim glazbenim platformama, zajedno s pratećim videom. Video pogledajte u nastavku.

Prijateljstvo Tonya Bennetta i Diane Krall traje već više od 20 godina – zajedno su bili na turneji te snimili nekoliko dueta za Bennettove albume («Duets» i «Playin' With My Friends»), ali ovo je prvi put da stvaraju zajednički projekt, u obliku ovog albumskog izdanja.

Pjesme za «Love Is Here To Stay» izdanje snimane su u pratnji Grammyem nagrađenog sastava Bill Charlap Trio, kojeg čine Bill Charlap (piano), Peter Washington (bas) i Kenny Washington (bubnjevi). Donosi sofisticiranu posvetu glazbi braće Gershwin, jednima od najistaknutijih tekstopisaca i skladatelja američke popularne glazbe. Uz zajedničke izvedbe pjesama «Love Is Here to Stay», «They Can’t Take That Away from Me», «Fascinating Rhythm»...album donosi i njihove samostalne izvedbe klasika «But Not For Me» i «Who Cares?».

Interesantno je i kako je najavna pjesma ovog izdanja - «Fascinating Rhythm», bila ujedno i prva pjesma Tonya Bennetta izdana u fizičkom obliku, pod njegovim tadašnjim umjetničkim imenom Joe Bari, a ovom je prilikom, gotovo 70 godina kasnije, izvodi zajedno s Dianom Krall.

Izdanje produkcijski potpisuju Grammyem nagrađeni Dae Bennett i Bill Charlap, dok se u ulozi izvršnog producenta našao Danny Bennett. Bit će objavljeno u CD i vinilnom obliku, te putem digitalnih glazbenih platformi.

Hrvatskoj publici album je dostupan kroz Google Play digitalne prednarudžbe, a objava slijedi 14. rujna.

Popis pjesama, standardno izdanje:

‘S Wonderful
My One And Only
But Not For Me (Diana Krall solo)
Nice Work If You Can Get It
Love Is Here To Stay
I Got Rhythm
Somebody Loves Me
Do It Again
I’ve Got A Crush On You
Fascinating Rhythm
They Can’t Take That Away From Me
Who Cares? (Tony Bennett solo)