Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

TonyBennett DianaKrall Photo2018 cc Mark Seliger Universal Music

Nitko od mene nije očekivao da ću stvarati glazbu. Samo sam započeo. Ono što je nastalo, jednostavno je bilo dio mene; kombinacija New Yorka, grada u kojem sam rođen, njegov uzbudljivi ritam i stoljetno nasljeđe - George Gershwin, 1926.

Ljubav prema glazbi koju su stvorili braća George i Ira Gershwin spojila je Tonya Bennetta i Dianu Krall u stvaranju prvog zajedničkog albuma «Love Is Here To Stay», koji će biti objavljen 14. rujna, a najavljeno je pjesmom «Fascinating Rhythm», koja je dostupna na digitalnim glazbenim platformama, zajedno s pratećim videom. Video pogledajte u nastavku.

Prijateljstvo Tonya Bennetta i Diane Krall traje već više od 20 godina – zajedno su bili na turneji te snimili nekoliko dueta za Bennettove albume («Duets» i «Playin' With My Friends»), ali ovo je prvi put da stvaraju zajednički projekt, u obliku ovog albumskog izdanja.

Pjesme za «Love Is Here To Stay» izdanje snimane su u pratnji Grammyem nagrađenog sastava Bill Charlap Trio, kojeg čine Bill Charlap (piano), Peter Washington (bas) i Kenny Washington (bubnjevi). Donosi sofisticiranu posvetu glazbi braće Gershwin, jednima od najistaknutijih tekstopisaca i skladatelja američke popularne glazbe. Uz zajedničke izvedbe pjesama «Love Is Here to Stay», «They Can’t Take That Away from Me», «Fascinating Rhythm»...album donosi i njihove samostalne izvedbe klasika «But Not For Me» i «Who Cares?».

Interesantno je i kako je najavna pjesma ovog izdanja - «Fascinating Rhythm», bila ujedno i prva pjesma Tonya Bennetta izdana u fizičkom obliku, pod njegovim tadašnjim umjetničkim imenom Joe Bari, a ovom je prilikom, gotovo 70 godina kasnije, izvodi zajedno s Dianom Krall.

Izdanje produkcijski potpisuju Grammyem nagrađeni Dae Bennett i Bill Charlap, dok se u ulozi izvršnog producenta našao Danny Bennett. Bit će objavljeno u CD i vinilnom obliku, te putem digitalnih glazbenih platformi.

Hrvatskoj publici album je dostupan kroz Google Play digitalne prednarudžbe, a objava slijedi 14. rujna.

Popis pjesama, standardno izdanje:

‘S Wonderful
My One And Only
But Not For Me (Diana Krall solo)
Nice Work If You Can Get It
Love Is Here To Stay
I Got Rhythm
Somebody Loves Me
Do It Again
I’ve Got A Crush On You
Fascinating Rhythm
They Can’t Take That Away From Me
Who Cares? (Tony Bennett solo)