Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

kraftwwerk

Dijeli nas nešto manje od mjesec dana do početka 7. Dimensions festivala koji je od svog osnutka 2012. stekao svjetsku popularnost zahvaljujući eklektičnom izboru izvođača koji predstavljaju niz glazbenih pravaca; od jazza, soula i disca do techna, housea i electra. Dug popis imena koja stižu na tvrđavu Punta Christo od 30. kolovoza do 2. rujna čine Jon Hopkins (live), Bonobo (cjelovečernji set), Lena Willikens, Amp Fiddler, Helena Hauff, Detroit In Effect, Nina Kraviz, Batu, Peggy Gou, James Holden & The Animal Spirits, Azymuth & Marcos Valle, Alfa Mist, Nils Frahm, John Talabot, Margaret Dygas, Maurice Fulton....

Od opuštene pozornice na plaži na kojoj se preko dana mogu poslušati koncerti iz svijeta soula, jazza i world glazbe, pa do kultne The Moat pozornice, 100 metara dugog rova, mjesta poklonstva za sve ljubitelje techna, na deset jedinstvenih pozornica nastupit će preko 150 međunarodnih i domaćih imena.

U sklopu svoje iznimno uspješne svjetske turneje, kultni njemački glazbeni sastav Kraftwerk će u srijedu, 29. kolovoza u pulskoj Areni otvoriti 7. Dimensions festival. Pioniri elektroničke glazbe i dalje su dva koraka ispred ostalih, što su i nedavno dokazali osvajanjem Grammy nagrade za najbolji album plesne i elektroničke glazbe u 2017. godini. Kraftwerk u povijesni amfiteatar dovode svoj hvaljeni 3-D show, fuziju koncerta i umjetnosti, pravi Gesamtkunstwerk - totalno umjetničko djelo. Uz Kraftwerk, ovog kolovoza, na pozornicu Arene se penje njihov sunarodnjak, njemački kompozitor i glazbenik, Nils Frahm, detroitski house i techno autoritet Moodymann, jazz saksofonistica i skladateljica Nubya Garcia te još dvije dame: Josey Rebelle i Debora Ipekel koje će svojim izborom plesne glazbe zagrijati Arenu. Ulaznice za Dimensions Arenu se naći u svim Entrio sistemima i na ovom linku, a više informacija pronađite ovdje.

Od 30. kolovoza do 2. rujna The Clearing, glavna Dimensions pozornica na štinjanskom poluotoku ugostit će najveća imena festivala kao što su Bonobo u posebnom cjelovečernjem setu, Underground Resistance presents Depth Charge, Jona Hopkinsa, dame techna Volvox i Ninu Kraviz te hrvatskog techno maga Petra Dundova. Uživat ćemo u live nastupima legendi Azymuth s Marcus Valleom, benda The Comet Is Coming, James Holden & the Animal Spirits, a svakako treba istaknuti nastup domaćeg projekta Jan Kinčl & Regis Kattie. The Moat, po mnogima najimpresivnija pozornica festivala, rov 100 metara dug i okružen s sedam metara visokim kamenim zidom i ove će godine dobro protresti Pulu. Čast da otvori pozornicu pripala je omiljenoj techno dami Nini Kraviz, a uz nju su u četvrtak K-Hand, Bjarki i Volruptus (live). Helena Hauff, još jedno jako techno i electro ime dočekuje nas u petak u društvu Detroit In Effect i The Exalticsa. U Moat ze za vikend spuštaju Umfang, Anastasia Kristensen, Ben UFO, Pearson Sound i mnogi drugi.

Posebnost festivala su i party brodovi, koji će svakodnevno isplovljavati iz festivalske luke podno tvrđave, i otisnuti se na glazbeno putovanje pulskom zaljevom i oko brijunskog akvatorija. Preko 20 brodova krenut će na pučinu u pet dana festivala, a među kapetanima se nalaze velikani scene elektroničke glazbe kao što su Peggy Gou, Mala, Helena Hauff, Josey Rebelle, DJ Stingray, Craig Richards i Billy Nasty. Dimensions festival će se po prvi put ovo ljeto spustiti u podzemni svijet Zerostrasse tunela ispod samog grada Pule gdje će se održati posebni partiji za vrijeme trajanja festivala.