Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

mozartine

Za Mozartine nema ljetnih praznika, ali će ljeto ipak provesti na moru. Ponovno nam spremaju glazbene poslastice na obali - u Zadru i Splitu.

Za sve one koji možda nisu imali prilike slušati ovaj zbor, samo ćemo reći da zbor izvodi klasičnu glazbu, a česti su gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, kao i na televiziji i radiju.

Zbor je također nastupao uz renomirane hrvatske orkestre, osvojio brojne nagradne na državnim natjecanjima te osim u Zagrebu održao veliki broj koncerata u drugim gradovima Hrvatske. Posebno drago uvijek im je otvoriti vrata odličnim inozemnim zborovima, što je situacija i sada, kada će zadarskoj, a dan kasnije i splitskoj publici omogućiti odlične koncerte! Ovoga puta ugošćuju fantastični kanadski zbor "Medicine Hat College Girls' Choir''.

Ovaj ženski kanadski zbor ima nastupe po cijelome svijetu, a kažu kako im je najvažnije osjetiti duh lokalne zajednice u svakom mjestu koje posjete. Zbor okuplja mlade djevojke od 12 do 18 godina te neprekidno djeluje od svog osnutka 1982. godine. Na ovom koncertu će ih voditi njihov dirigent Bradley van Middelkoop koji je njihov voditelj od 2008. godine, a kao instrumentalna pratnja bit će pijanist Constantine Shandro.

Osim brojnih nastupa, zbor uživa u brojnim prilika a u kojima može učiti i razmjenjivati iskustva s drugim zborovima, te surađivati s organizacijama i glazbenicima iz cijeloga svijeta.

Nakon što su obišle brojne svjetske destinacije, poslušajte Medicine Hat College Girls Choir u Zadru 24.7. u 21 sat u Crkvi Sv. Donata. Drugi koncert će se održati u Splitu na Rivi na otvorenoj pozornici 25. srpnja u 20 sati.



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima