Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

mr big

Sjajan američki rock četverac Mr. Big, najpoznatiji po mega-hitu “To Be With You” iz 1991. godine, nastupit će 1. kolovoza u ljubljanskoj Kino Šiški. Iako ih se sad smatra već vremešnim rokerima, još su prošle godine izdali studijski album “Defying Gravity” u sklopu čije promotivne turneje dolaze ove godine u Europu.

Oformljen krajem 80-tih na valu glam-metal žanra, ovaj bend vanserijskih svirača Paula Gilberta, Billyja Sheehana i Pata Torpeya uz menadžersku palicu legendarnog Herbiea Herberta i talentiranog vokala Erica Martina, ubrzo biva prepoznat na rock sceni, a globalnu srednjestrujašku popularnost stiče singlom “To Be With You” s drugog studijskog albuma “Lean Into It”.

Teške grungeom i nu-metalom otrovane godine donose promjene u bendu pa tako krajem 90-tih Gilberta mijenja mladi Richie Kotzen no Mr. Big gase pogone 2002.

Usprkos neaktivnosti, čvrsto sljedbeništvo zadržali su u Japanu pa su se tako i ponovo okupili 7 godina kasnije u originalnoj postavi da bi proslavili 20 godina debitantskog albuma te izdali live ploču snimljenu u legendarnom Budokanu u Tokyju kao vrhuncu povratničke turneje. Posljedično su snimili još tri studijska albuma no Mr. Big je zadesila i tragedija ranije ove godine kad je preminuo Pat Torpey uslijed komplikacija oko Parkinsonove bolesti zbog koje je tek sporadično svirao s bendom od 2014.

U ulozi gosta na turneji najavljen je Fozzy, američki heavy crossover projekt Chrisa Jericha poznatijeg u ulozi kečera. Na ljubljanskom koncertu pridružit će im se i kvarnerski gitarist Alen Brentini.

Ulaznice je moguće kupiti u sustavu Eventima po cijeni od 30,50 Eura.