Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Mr.Lee & IvaneSky

Majstori glazbene inovacije i kreativnosti - Mr.Lee & IvaneSky zagrebačkoj publici predstavljaju internacionalno prepoznat projekt, u produkciji Motovun film festivala, s kojim su nastupali u gradu Hull-u, britanskoj prijestolnici kulture 2017. godine.

Riječ je o glazbi za film „Tuvalu“. U zagrebačkoj premijeri ovog suvremenog filma s posebno skladanom glazbom i izvedbom Mr. Lee-ja i IvaneSky, možete uživati večeras (četvrtak, 24. svibnja) u 21:30 u Laubi u sklopu umjetničke konvencije "Nesvrstani" – tjedan za ljude i umjetnost.

Filmsku glazbu izvest će uživo u pratnji benda. U ovoj izvedbi koristit će se i neobični žičani i puhaći instrumenti, Mrletov izum, a dobrovoljci iz publike pozvani su da sviraju na njima i to neovisno o sviračkom umijeću. Također, publika će se moći uključiti na razne druge načine u ovaj izniman filmsko-glazbeni događaj.

 „Tuvalu“ je uspješnica poznatog njemačkog redatelja Veita Helmera. Taj suvremeni nijemi film posveta je pionirima pokretnih slika. Zanimljiva je to priča o chaplinovskom junaku Antonu koji radi kao čuvar na bazenu svojeg oca.

Mr.Lee & IvaneSky  glazbene su zvijezde „Nesvrstanih“ – jedinstvenog događanja koje na jednom mjestu spaja umjetnike, kolekcionare, kustose, glazbenike, grafiti umjetnike i publiku. Na ovom događanju predstavlja se čak dvanaest nezavisnih galerija i umjetničkih inicijativa koji će predstaviti djela eminentnih hrvatskih umjetnika.

U popratnom programu održat će se i okrugli stolovi te predavanja uglednih, domaćih i stranih predavača. Jedna od faca suvremene svjetske umjetnosti - Plamen Dejanoff, govorit će o svom novom projektu u nastajanju zajedno s direktorom bečke Kunsthalle, The Bronze House u Sofiji.

U dvorištu Laube posjetitelje očekuju kreativne radionice za djecu i mlade te filmski program u suradnji s Motovun Film Festivalom.

Svjedočit ćemo i projektu Bojana Gagića i Miodraga Gladovića, pod nazivom LIGHTUNE.G, koji sviraju sa svjetlošću koristeći konverziju svjetla iz svjetlosnih objekata u tonske slike korištenjem fotoelektričnog efekta.

U dvorištu Laube, u vrijeme trajanja Tjedna za ljude i umjetnost, nastajat će street art radovi nekih od najznačajnijih imena hrvatske street art scene - Lonca, Cheza, Mane Meia, Mirona Milića, Modul8 i Sarme.