Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

blp2018

Pula je dobila novi festival čiji će se program protezati cijele godine. Backstage Live Pula 2018 donosi osam koncerata koji će se od ovog svibnja održavati u pulskoj Areni i Istarskom Narodnom Kazalištu.

Program namjenje jazz sladokuscima 9. svibnja u INK otvara Christian McBride sa svojim big bandom. Ovaj jazz kontrabasist jedno je od najvećih imena žanra, ujedno i dobitnik 6 Grammy nagrada. Drugi koncert festivala desit će se 26. svibnja kada u Pulu stiže James Carter's Elektrik Outlet, odličan novi projekt legendardno saksofonista Jamesa Cartera. Praktički mjesec dana kasnije, 28. lipnja nastupit će jedno od najaktualnijih jazz imena današnjice - Avishai Cohen sa svojim triom. Avishai je poznat po svojoj fuziji jazza s blisko-istočnim elementima, a njegov sastav uvijek predstavlja fenomenalne glazbenike. Jesenski dio festivala otvara Lizz Wright, američka jazz, blues i gospel pjevačica koja će za ovu priliku promovirati novi album “Grace” koji je dobio odlične kritike. Backstage Live Pula 2018 zatvara Madeleine Peyroux koju često uspoređuju s Billie Holiday.

Ulaznice za pojedine koncerte moguće je kupiti u sustavu Eventim.

26.09.2018. - 8pm INK
Lizz Wright
Lizz Wright američka je jazz, blues, gospel, folk pjevačica i kompozitorica. Svjetsku slavu stekla je objavljivanjem svog petog albuma "Freedom & Surrender” nakon kojeg je odradila svjetsku turneju.
Za zadnji album “Grace” iz 2017. godine u najuglednijem jazz časopisu na svijetu, DOWNBEAT-u dobiva 5 zvijezdica, a album je proglašen remek djelom.
Koncertnu promociju ovog albuma slušat ćemo u Puli.

16.11.2018. - 8 pm INK
James Carter's Elektrik Outlet
Madeleine Peyroux američka je jazz, blues, country i funk pjevačica, gitaristica i kompozitorica. Izdala je osam samostalnih albuma, koji su svi dobili izvaredne kritike.
Ugledni New York Times usporedio je njen stil pjevanja s najvażnijim pjevačicama u povijesti: Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Edith Piaf.
U Puli će koncertno promovirati svoj novi album “Anthem” koji izlazi 31. 8. 2018.