Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

Valhalla festival 2018 Jenner Flamethrower

Srpski thrash metal bend Jenner i povratnici Flamethrower novi potvrđeni bendovi za Valhalla festival 2018.

Jenner (Thrash Metal, Srbija)
Jenner su oformile sestre Aleksandra i Marija krajem 2013. godine. Bend je dobio ime po engleskom liječniku Edwardu Jenneru, poznatom medicinaru koji se proslavio uvođenjem cjepiva za velike boginje. Aleksandra se bavi medicinom te je u Jennerovu čast odlučila nazvati bend i na taj način spojiti svoju ljubav prema glazbi i medicini. Pod utjecajem thrash/speed metal bendova kao što su Anthrax, Overkill, Agent Steel, Exodus, Alitor, Space Eater, Deadly Mosh i dr. bend se okrenuo ka čvršćem zvuku. Godine 2017. objavili su album prvijenac po nazivom To Live Is To Suffer kojega su objavili za francusku izdavačku kuću Infernö Records. Također su objavili i spot za pjesmu Factory Of Death. Jenner će premijerno nastupiti u Hrvatskoj na Valhalla festivalu 2018.!
web:
https://www.facebook.com/jennerserbia

Flamethrower (Heavy Metal, Koprivnica)
Flamethrower je osnovan 2004. godine u Koprivnici. Stil kojega njeguju u domeni je heavy metala s raznim utjecajima drugih žanrova kao što su thrash i progressive metal. Teme crpe iz osobnih iskustava, introspekciju i osobnu interpretaciju nekih povijesnih događaja. Godine 2007. objavili su demo album The Birth of Flame, a 2010. godine za izdavačku kuću One Records i svoj prvi studijski album A Treason or the Truth. Godine 2012. za izdavačku kuću RockLive Records objavili su drugi studijski album pod nazivom The Keeper Of Remembrance. Trenutno rade na novim pjesmama koje planiraju objaviti kroz iduće dvije godine. Ovo će im biti povratnički nastup nakon preduge koncertne pauze, stoga ga ne propustite!
web:
https://www.facebook.com/flamethrowermetal

Gutalax (Grindcore/Porngrind, Češka)
Gutalax je osnovan u proljeće 2009. godine u češkom gradu Křemže. Već u rujnu iste godine snimili su sedam pjesama za prvi album, koji su zajedno s talijanskim bendom Cannibe, objavili kao split album. Prvi vlastiti album Shit Beast objavili su 2011. godine, a 2015. godine objavljen je album Shit Happens. Poznati su po svojim ludim nastupima te imaju jednu od najluđih publika na ljetnim festivalima. Premijerno u Hrvatskoj na Valhalla festivalu 2018. to će moći potvrditi i hrvatski fanovi!
web:
https://www.facebook.com/GUTALAX-cz-gore-grind--116773548349011

Krlja (Death Metal/Grindcore,  Zagreb)
Zagrebački death metal/grindcore četverac osnovan je 2009. godine te iza sebe imaju dva studijska albuma, Grind World Order iz 2010. godine i Psalms of the Eater God iz 2013. godine, koje su izdali u vlastitoj produkciji. Trenutno rade na snimanju trećeg albuma i završavanju materijala. Iza sebe imaju hrpu koncerata i festivala iz regije te 4 europske turneje. Često ih opisuju trima riječima: brzo, mračno, zlo!
web:
https://www.facebook.com/krljagrind