Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

hal

U petak, 19. siječnja u maloj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 20 sati ne propustite pravu glazbenu poslasticu, koncert pod nazivom MOĆ GITARE/ GUITAR POWER,  gitarističkog virtuoza Damira Halilić Hala te promociju njegove knjige ATLANTIS - Moć gitare / Guitar power vol.1 koja je objavljena krajem 2017. za izdavačku kuću Dancing Bear.

Luksuzno izdanje sadrži: bogato opremljenu knjigu (123 str.), A4 formata, tvrdih korica  s notnim zapisom za deset Halovih autorskih skladbi, ilustriranu brojnim fotografijama + 2 DVD-a koji donose 20 kompozicija u originalnoj autorovoj izvedbi (original recordings) u formi video spotova i deset skladbi u usporenim izvedbama (slow motion examples).

Za sve gitariste klasične provenijencije, ovo izuzetno vrijedno izdanje moglo bi biti korisno za upoznavanje s različitim tehnikama, stilovima i formama i to na „domaćem jeziku“ – jeziku klasične gitare dok za one koji ne čitaju glazbu, ovo bi mogao biti zanimljiv ulazak u svijet klasične gitare.

'Voda' je jedna od deset skladbi u slow motion video verziji (uz originalnu video verziju i notni zapis) s luksuznog izdanja: Damir Halilić Hal 'Moć Gitare /Guitar Power' Vol. 1 (knjiga s notnim zapisom + 2 DVD-a), preporučujemo da pogledate

Damir Halilić Hal jedan je od internacionalno najaktivnijih hrvatskih glazbenika i ujedno dobitnik prestižnih glazbenih nagrada među kojima je i Porin.

Nastupao je u SAD-u, Engleskoj, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, Francuskoj, Sloveniji, Srbiji, Poljskoj, Austriji, Švicarskoj.... O njegovom statusu dovoljno govori podatak da je njegove albume, u svoj shop na vlastitoj web stranici, uvrstio glazbeni  virtuoz Tommy Emmanuel. Hal je ujedno i organizator Hal's All Star Guitar Festivala koji se održava u Rijeci i na kojem nastupaju najvažniji gitaristi današnjice, umjetnički je ravnatelj Kastav Blues Festivala , a uređuje i program Baška International Guitar Festivala.

Realizirao je šest albuma (od kojih su dva dvostruka i jedan trostruki) snimanih diljem svijeta.

Halov multimedijalni ciklus koncerata nazvan Moć gitare po riječima struke jedan je od najinovativnijih glazbenih projekata u svojoj kategoriji. Riječ je o alternativnom konceptu solističkog nastupa multimedijalnog karaktera.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere