Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

poster

Ovog 23. prosinca zagrebačka AKC Medika ugostit će audiovizualni spektakl (Porto Morto, FNC Diverzant, Lika Kolorado, Sara Renar, DJ Funk Guru, DJ Phillipe, DJ Oberkuul…) koji organiziraju prijatelji teško oboljelog mladog interdisciplinarnog umjetnika i dizajnera Ivorina Vrkaša kako bi mu omogućili odlazak na spasonosno liječenje u Americi.

IvorinVrkaš je perspektivni i nagrađivani 29-godišnji dizajner i interdisciplinarni umjetnik koji se od početka 2017. godine nalazi prikovan uz krevet u stanju borbe za svoj dosadašnji život, pateći od mijalgičkog encefalomijelitisa ili sindroma kroničnog umora (chronicfatiguesyndrome, CFS) - rijetke bolesti koju je vrlo teško dijagnosticirati i koja se sastojiod čitavog niza teških simptoma prisutnih u cijelom organizmu, dok za nju u Hrvatskoj još nažalost ne postoji adekvatna terapija.

Ivorin je kao poduzetni suosnivač renomiranog kolektiva Rational International bio i jedan od pokretača mlade umjetničke scene u Zagrebu. Do siječnja 2017. godine bio je na magisteriju iz područja vizualnih komunikacija na Sveučilištu Monash u Melbourneu, zahvaljujući stipendiji australske vlade, dok je ovu godinu proveo u zatvoru vlastite sobe i po raznim hrvatskim bolnicama.

Ivorina ova bolest u siječnju 2017. nije pogodila prvi put, ali se na nesreću vratila jača nego ikada dosada. Uz pomoć svoje obitelji i prijatelja, prije svih mame Vedrane, Ivorin se pokušavao liječiti u različitim zagrebačkim bolnicama i klinikama, ali bez većeg uspjeha, te se na koncu kao jedina izgledna opcija za izlječenje pokazala ona najteže dostupna, a to je putovanje u OpenMedicine Institute u dalekoj Kaliforniji, gdje ordinira dr. David Kaufman, jedan od vodećih i najtraženijih svjetskih stručnjaka za CFS. Troškovi boravka i tretmana ondje, skupa s putem, procjenjuju se početno na 30.000 $, a obitelj je dosada uspjela prikupiti samo polovicu tog iznosa, i to isključivo putem ranijih dobrotvornih akcija i (ras)prodaje svoje imovine.

Kako bipomogli Ivorinu da napokon pobijedi opaku bolest njegovi prijatelji i kolege odlučili su zasukati rukave i prirediti „Svi za jednog!“ - humanitarni festival audiovizualnih umjetnosti koji će se održati 23. prosinca u zagrebačkom Autonomnom kulturnom centru ― AKC Medika, zajedničkom prostoru svih pojedinačnih klubova na toj lokaciji.

AKC Medika zaživjet će u punom svjetlu umjetnosti i solidarnosti. Živi nastupi bendova, DJ setovi, sobe s vinilnim pločama, filmske projekcije, plesne izvedbe, kao i izložbe likovnih umjetnika sadržaji su kojima će predstavnici pojedinih scena (likovne, glazbene, filmske, izvedbene...) stati rame uz rame s jednim od svojih članova. Tako će pokazati da je odgovorno takvo društvo u kojem su pojedinci koji svojim radom njemu doprinose tu jedni za druge u vremenima kada im je to najpotrebnije.

Nastupit će vodeći bendovi različitih glazbenih žanrova, od FNC Diverzanta, Porto Morto do No Mozzart, Najdugovječniji crew ovdašnje elektroničke scene CFSN nastupit će sa dva svoja predstavnika, phillipeom i Funk Guruom, dok će uz njih biti i dvojac Oberkuul. Uz njih Sara Renar, Lika Kolorado, Baden-Baden, Side Project, Univerzitas i mnogi drugi predstavit će nezavisnu glazbenu scenu.

Kinoklub Zagreb podržat će događaj filmskim projekcijama u vlastitoj selekciji, dok će suvremeno-plesni kolektiv DENF izvoditi plesno-performativni dio večeri. Uz zvukove vinilnih ploča, u mnogim prostorijama Medike moći će se pogledati izložbe raznih mladih likovnih umjetnika, a sav prihod od prodaje umjetnina, kao i ulaznica za događanje, ići će izravno Ivorinovoj obitelji kao financijska podrška za njegov odlazak na liječenje u Ameriku.

Pozivaju se svi ljudi dobre volje, a željni dobrih vibracija, da se 23.12. s početkom u 20 h svojom pozitivnom energijom pridruže na humanitarnom festivalu audiovizualnih umjetnosti Svi za jednog! te svojom ulaznicom i donacijom daju mali doprinos osobi kojoj to ovog trenutka znači jako puno. Pokažimo zajedno da scena nije samo lijepa riječ, nego i pokret koji može pomoći onima kojima je to istinski potrebno!

Više o Ivorinovoj bolesti možete saznati na generosity linku navedenom dolje, kao i uplatiti novac za njegovo liječenje ako ne možete doći na festival ili neovisno o tome.

https://www.generosity.com/medical-fundraising/svi-za-jednog-ivorin-s-medical-care-fundraiser--2

Donacija za festival iznosi 50kn od kojih puni iznos ide ravno u fond za Ivorinovo liječenje, a karte u pretprodaji možete pokupiti u Dirty Old Shop (Tratinska 18) kao i Rockmark (Berislavićeva 13) od ponedjeljka 11. Prosinca.

Facebook event:

https://www.facebook.com/events/2088425581387472/2088941688002528/

LINE UP

Live Act
-------------------------
FNC DIVERZANT,    ŠUMOVI PROTIV VALOVA (w/ Janko Novoselić),   PORTO MORTO,   SARA RENAR,    BADEN-BADEN,    NO MOZZART,  SIDE PROJECT,  UNIVERZITAS,  LIKA KOLORADO,  SLEEPYHEADS

DJ Set
-------------------------
OBERKUUL ,   PHILLIPE,   FUNK GURU,   KORNET,   TIKACH,   ZOLIUM

Vinyl Funk Room
-------------------------
SOUL BADEN,   SLIPMAT,  EL MIHAEL and more!

JamSession
-------------------------
NOMAD JAM

Plesni Performans
-------------------------
DENF and more!

Filmske Projekcije
-------------------------
KINOKLUB ZAGREB


Izložba radova mladih umjetnika
-------------------------
KOPITO ZLA / ARTU DITU,   KLARA RUSAN / KLARXY,   36 MOUNTAINS,  JELENA BANDO,   IMELDA RAMOVIĆ / IMELDY,   ANA RATKOVIĆ SOBOTA,   TENA LETICA TKALČEVIĆ,   IVAN MARKOVIĆ,   TEA JURIŠIĆ and more!