Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

zeljko lucic

Desetljeće predanog rada kasnije samouvjereno je stao pred publiku Metropolitan opere u operi Amilcare Ponchiellija. No, Verdijevi su likovi ipak oni s kojima neprestano oduševljava najzahtjevnije slušatelje diljem svijeta. Rigoletto, Macbeth, Germont (Traviata) i Count di Luna (Trubadur) postali su dio njegovog svakodnevnog repertoara na pozornici Kraljevske opere u Londonu, milanske Scale, Pariške opere te Bečke državne opere. Iza njega je dvadeset godina uspješne svjetske karijere.

Rijetke slobodne trenutke provodi u Frankfurtu sa suprugom i sinovima: Sinovi sviraju klavir, pomalo i pjevaju, ali je to još uvijek hobi. Obojica su sportski aktivni, igraju vaterpolo. Vidjet ćemo što će izabrati u budućnosti - izjavio je ponosni otac u nedavnom intervjuu za magazin Novosti i nije skrivao da često s tribina, kada mu to vrijeme dozvoli, bodri svoje nasljednike.

Osim obitelji, posebno mjesto u njegovom životu zauzimaju prijatelji, od kojih svakako ističe prvog susjeda iz rodnog Zrenjanina, Caneta, pjevača Partibrejkersa s kojim redovito ispija kave. S prijateljima dijeli veliku ljubav prema rock glazbi za koju kaže da ju ne pjeva, ali ju obožava slušati. I to u nešto žešćoj varijanti - strastveni je ljubitelj klasičnog heavy metala i hard rocka, grupe Iron Maiden, Saxon, Deep Purple, Led Zeppelin i AC/DC.

Njegov izvrsni osjećaj scenskog rada u kombinaciji s istinskim Verdijevim baritonom, vrhunskim legatom i impresivnim dinamičnim rasponom, stvara neprocjenjiv doživljaj., Moore Parker, operni kritičar

U Lisinskom će nastupiti 7. prosinca, u sklopu ciklusa Arioso, uz sopranisticu Ivanu Lazar i u pratnji Simfonijskog orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem Ive Lipanovića.