Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

moto3

Po prvi puta u Hrvatskoj, iz norveškog Trondheima u zagrebački Vintage Industrial stižu legende psihodeličnog/prog rocka Motorpsycho, koji u svojim pjesmama dotiču elemente jazza i post-rocka, a aktivni su od 1989. godine i iza sebe imaju preko 20 studijskih izdanja.

NORWAY MAKING NOISE!
www.facebook.com/motorpsycho.official

MOTORPSYCHO je u Norveškoj postao glazbena institucija tijekom godina, a 2015. su ga uveli u Norvešku dvoranu poznatih rock glazbenika. Osnovu benda čine, ujedno i dva originalna člana, Bent Sæther i Hans Magnus “Snah” Ryan dok im se na bubnjevima ove godine pridružio Tomas Järmyr.

Ono što je zanimljivo kod ovog benda, jest sposobnost da svakim albumom izazovu zanimanje i interes posebice u glazbi za koju se kaže, da je već sve odsvirano. Možda i je, ali ovi Norvežani i dalje uspjevaju biti inovativni i zanimljivi.

Zanimljiva stvar je da su za 20 godišnjicu benda, izbacili vinyl album Child of the Future, koje je snimio legendarni Steve Albini 2009. godine.

Prvi album Lobotomizer snimili su davne 1991. godine, a posljednji The Tower ove godine. Ipa možda je najbitniji bio Let Them Eat Cake iz 2010. s kojim su umanjili hard rock noise korjene i upustili se ozbiljnije upustili u jazzy vode.

Ako prođete malo kroz njihovu diskografiju i opus, ovaj bend ima i 15 EP izdanja, preko 20 video spotova, nebrojeno kolaboracija, a zanimljivo je i da su 1994. Izdali soundtrack za izmišljeni špageti vestern 'The Tussler' nepoznatog redatelja - Theo Buhara. Ovaj OST su izbacili pod imenom Motorpsycho & Friends i nakon toga više to ime nisu koristili. Sam soundtrack je dobio pozitivne kritike jer su se glazbeno oslobodili okova hard rock elemenata. Svidjelo im se flertanje s country glazbom pa su pod imenom The International Tussler Society te su izbacili dva albuma, spomenuti soundtrack 1994. i Motorpsycho presents The International Tussler Society 2004. godine.

1996., 1997., 2000. godine dobili su Spellemannprisen nagradu  za najbolje albume, a 1994. Za najbolju naslovnicu albuma.

PRVI PUTA U HRVATSKOJ
VINTAGE INDUSTRIAL PREDSTAVLJA
MOTORPSYCHO
ČETVRTAK 2.11.2017. /// 55/70 KN /// DIRTY OLD SHOP (TRATINSKA 18) & VIB (SAVSKA 160)