Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

odjila

U utorak, 24. listopada, u 20 h, u velikoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu nastupa srpsko-međunarodni ansambl Odjila, s programom Rusko-romska romansa.

Odjila diljem svijeta izvodi prepoznatljivu romsku glazbu, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i na glazbu iz „Cigani lete u nebo“, „Moja slatka umiljata zvijer“ itd. Mediji u mnogim državama često Odjilu predstavljaju kao autentični ciganski bend iz Moskve, što svjedoči o dometima članova sastava u izvođenju romske glazbe.

Od 1983. do 1990. godine objavili su tri albuma (dva zlatna). Na trećem je glazba iz filmova „Tamna strana sunca“, „Drugi čovek“ i „Osmi dan u nedelji“, u kojima su članovi bili ne samo glazbenici nego i glumci. U to je vrijeme ansambl Odjila osvojio i nagradu Orfej za najbolju ploču prema izboru tadašnjega JRT-a te europsku nagradu za najbolju pjesmu („Solniška“) na Natjecanju za najbolju radijsku snimku u Europi.

Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svjetskom festivalu romske glazbe 1988. u Londonu, gdje je dobio više priznanja i pohvala, među inima i od grupe Gipsy Kings. Odjila se sluša ne samo diljem Europe nego i izvan nje, sve do Dalekog istoka (Južna Koreja, Singapur).  

Ulaznice stoje 100-140 kn.