Najave koncerata
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

kabiljo

U nedjelju, 22. listopada s početkom u 20 sati u Studiju Zvonimir Bajsić na HRT-u, održat će se autorski koncert jednog od najpopularnijih i najizvođenijih hrvatskih skladatelja - Alfija Kabilja.

„Kralj hrvatskog mjuzikla“, dirigent, aranžer i producent, autor glazbe za niz filmova, TV serija i kazališnih predstava, izborom iz svojega bogatog opusa ujedno će otvoriti novu sezonu ciklusa U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a i maestra Siniša Leopolda.

„Kada mi je maestro Siniša Leopold predložio autorski koncert, jako sam se dvoumio znajući kakav je to veliki projekt obzirom na moj veliki i uspješan opus, a još više na težinu produkcije zbog uključenih protagonista i novih aranžmana. Ipak odluka je pala najviše zbog mogućnosti da se neki brojevi iz uspješnih mjuzikla kao Tko pjeva zlo ne misli, Car Franjo Josip u Zagrebu i Kralj je gol opet čuju, a i da jedan broj iz neizvedenog mjuzikla Madame Hamlet bude realiziran i s tamburama. K tome sam dodao i nekoliko hitova koji nisu zaboravljeni, a za početak sam predložio tzv. "tekuće" pjesme iz raznih mjuzikla. Sve treba biti veselo i zafrkantski, pogotovo Komarac“, najavio je skladatelj autorsku večer svojih skladbi u novome, tamburaškom ruhu.

Program donosi skladbe koje su do danas stekle status istinskih evergeena hrvatske glazbe: Tko pjeva zlo ne misli, Whisky, votka, gin, Oda pivu, Šampanj, šampanj, Apsint, Graševina, Poljubi me za sretan put, Balalajke, Svijet je velik, Pegleraj, Na svetu Anu, Ne bi menjal moju pucu, Prelepi Zagreb moj, Komarac, Ti si fantastičan/čna, Zagreb pjeva i pleše, Kralj je gol, Neka cijeli svijet, Tvoja zemlja.

Uz Tamburaški orkestar HRT-a nastupit će vrsni solisti: Krunoslav Kićo Slabinac, Đani Stipaničev, Mila Elegović, Jasna Bilušić, Zrinka Posavec, Vanda Winter, Boris Pavlenić, Ervin Baučić, Max Hozić, Adalbert Turner, Dražen Bratulić i Vedran Kocelj (truba).

Ulazak na koncert je slobodan uz prethodnu najavu na broj 01 634 4969. Broj je aktivan tjedan dana uoči koncerta.



Izvještaji



Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima


Decapitated feat. Incantation, Nervosa, Kassogtha - nihilizam na najjače


J.R. August uz brojne goste proslavio 10 godina karijere