Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

zvjezdan ruzic a

Porinom i Statusom nagrađeni pijanist, skladatelj i aranžer Zvjezdan Ružić, jedan od najtraženijih hrvatskih jazz glazbenika, predstavit će svoj novi projekt, album "Elfin Farewell" u subotu, 14. listopada u dvorani Muzičke akademije u Zagrebu. Nakon albuma "The Knightingale Cabaret", koji je objavio prije dvije godine, novi je stvarao nadahnut razmišljanjem o jednom od velikih problema današnjice - ljudskom otuđenju i kidanjem veza s majkom prirodom. Svojom glazbom Ružić poručuje da je svatko od nas magičan, poseban, nezamjenjiv te da svatko od nas mora naći u sebi slobodu - svoj san i put!

Ne mijenjajući suradnike Ružić je kreirao potpuno novi zvuk koji je obilježila fascinacija Mellotronom, elektromehaničkim glazbalom s klavijaturom, za reprodukciju zvučnih zapisa s pripremljenih vrpci. Zahvaljujući tom glazbalu svoje je izvedbe ukrasio novim bojama i ugođajima. Ovaj projekt obilježila je i suradnja s bugarskom pjevačicom Neli Andreevom, posljednjih 20 godina prvom solisticom najvažnijeg bugarskog Grammyjem nagrađivanog zbora Filip Kutev koji mu se također pridružuje u izvedbi naslovne skladbe - “Elfin Farewell”. Koncert se održava u sklopu ciklusa koncerata Jazz.hr te u suradnji s Bugarskim veleposlanstvom u Zagrebu.

Zvjezdan Ružić Sextet:
Zvjezdan Ružić - glasovir
Tomaž Gajšt - truba
Vojkan Jocić - sopran saksofon
Lenart Krečič - tenor saksofon
Luka Veselinović - kontrabas
Adriano Bernobić - bubnjevi

Ulaznice po cijeni od 70 kn za numerirano sjedenje potražite online putem www.ulaznice.hr, u Aquarius Music Shopovima (Varšavska 13, Branimir centa) i drugim prodajnim mjestima sustava Ulaznice.hr.

Zvjezdan Ružić Sextet
ft. Neli Andreeva & Nusha choir
predstavljaju album "Elfin Farewell" u Zagrebu 14.10.
subota, 14. listopada, dvorana "Blagoje Bersa" Muzičke akademije, Zagreb, 19.30 h