Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Grace Jones

Još nas samo deset dana dijeli od početka šestog Dimensions festivala, a spektakularno otvorenje je zakazano u pulskoj Areni u srijedu 30. kolovoza. Prekrasni ambijent amfiteatra po prvi puta u regiji ugostit će neponovljivu Grace Jones, legendarnu ikonu koja već tri desetljeća definira glazbu, modu i umjetnost, te je neizostavan dio enciklopedija pop kulture.

Grace Jones u Pulu dolazi s čak deveteročlanim bendom, a za njen nastup se sprema i  najveća produkcija koju su organizatori do sada postavili, zbog čega će Arena zasjati u potpuno novom svjetlu. Posebna konstrukcija pozornice na pozornici, duga čak više od 10 metara, napravljena samo za Grace, kao i specijalno osvjetljenje, samo su dio spektakularnog koncerta koji će obilježiti otvorenje Dimensions festivala. Njeni koncerti uvijek uključuju sjajan live nastup, originalnu kostimografiju, te pršte od energije, uzbuđenja i provokativnosti i dio su potpunog iskustva kojim Grace još jednom dokazuje da je bezvremenska umjetnica i živuća ikona.

plakat

Poznata po svojoj androgenoj pojavi, jednako kao i po svojoj glazbi, 68-godišnja Grace Jones i dalje je inspiracija mnogim umjetnicima. Karijeru je počela kao model, postala je muza brojnim fotografima, okušala se i na filmu, a svijetu je podarila mnoštvo nezaboravnih hitova. Nakon 19 godina pauze, vratila se na scenu 2009. sa zapaženim albumom “Hurricane”. Od tada nije prestala nastupati, a na pozornici je jednako originalna kao i na početku karijere. U listopadu izlazi dokumentarni film “Grace Jones: Bloodlight and Bami” redateljice Sophie Fiennes koji će nam dati intimni uvid u život ove velike glazbene i modne ikone. Ironično, objavila je i memoare “I’ll Never Write My Memoirs” koji portretiraju njen uzbudljivi život. Neumorna Grace Jones prošle je mjesece ispunila s nekoliko probranih nastupa među kojima su španjolski Primavera festival, engleski Wilderness, i švicarski Montreux Jazz Festival, a ovo će biti jedinstvena prilika vidjeti ikonu u magičnom ambijentu pulske Arene.

Jednako tako poznat po svojim nastupima je elektronski super-bend Moderat, trojac kojeg čine članovi Modeselektora i Apparat, predvodnici berlinske scene, koji su svoju glazbu prenijeli na sve kutke svijeta. Ovo će biti i jedinstvena prilika vidjeti Moderat uživo, budući da su najavili prestanak djelovanja, a ovo ukazanje je jedno od zadnja tri nastupa u karijeri. Na tragu prošlogodišnjeg koncerta u Areni bit će i nastup eksperimentalnog jazz benda Yussef Kammaal, kojeg čine Yussef Dayes i Kamaal Williams (aka Henry Wu),  te  jednog od najuzbudljivijih bubnjara današnjice i kompozitora Mosesa Boyda.

Ulaznice u pretprodaji se mogu kupiti u Entrio sistemima i prodajnim mjestima, a blagajne kod Arene radit će od ponedjeljak i  utorak od 15:00 do 21:00 te u srijedu od 15:00 do 23:30. Cijena ulaznice je 325 kn.