Najave koncerata

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Božo Vrećo

Božo Vrećo, jedan od  najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, nastupa 11.8. u Šibeniku na Tvrđavi sv.Mihovila.

Božo Vrećo, kojeg je New York Times opisao kao Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!, održava koncert na Tvrđavi sv.Mihovila u Šibeniku. Na ovom, iščekivanom koncertu, uz tradicionalne sevdalikne uvrstit će i one autorske. Božo je jedini koji i dalje piše i stvara sevdalinke, a svojim je stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.

Gledatelji ovog koncerta uživat će u neponovljivim a capella izvedbama sevdalinki, a sama Božina muško-ženska dualnost donijet će posebnu dramatičnost i vizualnost koja će rezultirati koncertom za pamćenje.
Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo - live in Paris“ - radi se o snimci live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem.