Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna

cc

U utorak, 27.6.2017 u galeriji Klovićevih dvora nastupiti će vokalni sastav Capella Cracoviensis jedna je od najzanimljivijih formacija na suvremenoj sceni klasične glazbe. Repoertoar joj obuhvaća stvaralaštvo od renesansne polifonije do romantične opere koju izvodi na povijesnim instrumentima, opirući se na povijesno osviještenu izvedbenu praksu. Zahvaljujući redovitoj potpori Grada Krakova CC ostvaruje svoje umjetničke ideje na vrhunskoj umjetničkoj razini.

Gost je brojnih festivala i koncertnih dvorana kao što su: Bachfest Leipzig, Schwetzingen SWR Festspiele, Händel Festspiele Halle, Haydn Festspiele Brühl, Opéra Royal Versailles, Theater an der Wien, NOSPR Katowice, Filharmonia Szczecińska i dr. Redovito surađuje s brojnim gostujućim dirigentima, koncertnim majstorima i solistima među kojima su: Evelino Pidó, Christophe Rousset, Alessandro Moccia, Giuliano Carmignola, Paul Goodwin, Andrew Parrott i Paul McCreesh. Ostvaruje uspješnu diskografsku djelatnost, a posebnu pozornost privlači scenskim izvedbama opera, kao i posebnim scenskim projektima: izvedbom Monteverdijevih madrigala u tzv. „mliječnom baru“, Mendelssohnovih korala u šumi, kao i Sna ljetne noći uz sudjelovanje djece s oštećenjem vida, a tu je i karaoke izvedba Mozartova Requiema u režiji Cezara Tomaszewskoga. Jedan od najvećih uspjeha CC je ostvarila izvedbom svih Beethovenovih simfonija u jednom danu na povijesnim instrumentima uz radijski prijenos. U izvedbi je sudjelovalo 90 instrumentalista, 44 pjevača i 5 dirigenata iz 14 zemalja, a pratilo ju je 2300 posjetitelja. CC je nastala 1970. na inicijativu tadašnjeg ravnatelja Krakovske filharmonije, Jerzyja Katlewicza, koji je novi sastav specijaliziran za izvedbu rane glazbe povjerio Stanisławu Gałońskomu. S vremenom se CC osamostalila proširujući svoj reperotar. Od studenoga 2008. ravnatelj i umjetnički voditelj CC je Jan Tomasz Adamus.

Ulaznice po cijeni od 80 kn mogu se kupiti na blagajni Dvorane Lisinski, u Klovićevim dvorima, Kuli Lotrščak i online www.lisinski.hr

Program
Franciszek Lessel: Uvertira u g-molu
Joseph Haydn: Simfonija u F-duru, br. 40, Hob. I:40
Bazyli Bohdanowicz: Simfonija u D-duru
Joseph Haydn: Simfonija u A-duru, br. 59, Hob. I:59