Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Croatia Records Studiju održana je promocija novog studijskog albuma "Biljur", Bilje Krstić i Bistrik Orkestra.

Bilja je došla u pratnji vođe i člana Bistrik Orkestra, Dragomira Mikija Stanojevića te menadžerice za odnose s javnošću Jugoton Croatia Records, Natalije Cajić. Sjajan novi album Bilje Krstić sadrži devet posebno odabranih, rado pjevanih i dobro poznatih tradicionalnih pjesama. Melografski zapis i nastanak svake diktiran je uz uzbudljivu, potresnu i autentičnu priču čije protagonistice su bile Donka, Jelka, Bonka, Anđa i mnoge druge bezimene i bezvremene, ali stvarne djevojke; mlade žene koje su se opirale ustaljenim društvenim normama boreći se za pravo izbora uprkos mogućem tragičnom ishodu.
Album u produkciji Pavla Bogdanovića već postiže sjajne uspjehe na svim world music radijskim top listama, a pozivi za nastupe Bilje Krstić i Bistrik Orkestra stižu sa svih strana svijeta. "Jako sam sretna što sam napokon danas s vama jer me za Zagreb vežu divna prijateljstva. Album 'Biljur' moj je početak suradnje s Jugoton Croatia Recordsom i sad vidim što znači podrška velikog izdavača. Jako sam zadovoljna s albumom i s njegovom promocijom tako da jedva čekam koncerte jer upravo na njima, uživo, mogu prenijeti pravu emociju pjesama", rekla je Bilja. Bilja Krstić započela je glazbenu karijeru kao članica grupa "Suncokret" i "Rani mraz", početak solo karijere obilježili su njeni pop albumi, a ljubav prema etno glazbi dogodila se kad je čula Mártu Sebestyén koja je u filmu "Engleski pacijent" otpjevala tradicionalnu mađarsku pjesmu "Szerelem, Szerelem".
"Njena izvedba toliko me se dojmila da sam jednostavno počela istraživati naše tradicionalne pjesme i odlučila sam se za preokret u svojoj karijeri. Zanimljivo je da je sudbina Mártu i mene kasnije spojila jer je došla na jedan moj koncert. Od tada zaista njegujemo divno prijateljstvo", dodala je Bilja. Dragomir Miki Stanojević također je svoju karijeru započeo u pop glazbi kao član nekad vrlo popularne grupe "Poslednja igra leptira", a već dvadeset dvije godine uživa istražujući etno glazbu. Bistrik Orkestar broji deset članova i uz Bilju su dosad snimili šest albuma uključujući posljednji "Biljur". Njihovi albumi "Hand made","Zapisi", "Tarpoš", "Izvorište / a cappella", te "Tradicionalne pjesme Srbije i Balkana" nastali u razdoblju od 2002. do 2017., proglašeni su najboljim etno albumima. Uz Stanojevićevu pratnju na klaviru Bilja je okupljenima otpjevala pjesmu "Ne goni konja mori momče" te pokazala zašto je s punim pravom jedna od najboljih vokalistica i interpretatorica tradicijskih pjesama.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici