Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Glazbenica Christine McVie preminula je u 79. godini života. Ovu vijest potvrdila je njena obitelj, a izjavu za medije dao je i njen bend Fleetwood Mac.

 

Bend je vijest o njenoj smrti objavio putem društvenih mreža stoga donosimo izjavu u cijelosti: "Nema riječi kojima možemo opisati tugu zbog odlaska Christine McVie. Bila je jedna i jedinstvena, posebna i talentirana osoba. Bila je najbolja glazbenica koju bi poželio svaki bend te najbolji prijatelj kojeg bi svatko poželio imati u svome životu. Imali smo sreću biti dio njena života, kao i ona našega. Individualno i kao grupa izražavamo sućut njenoj obitelji. Silno će nam nedostajati!"

U izjavi za medije koju je objavila obitelj pokojne glazbenice naveli su kako je preminula danas u bolnici nakon kraće bolesti. Obitelj je također poručila kako želi da svi poštuju privatnost zbog smrti Christine McVie te kako će zauvijek ostati u njihovim srcima, kao i u srcima obožavatelja diljem svijeta. Rođena kao Christine Anne Perfect 12. srpnja 1943. godine, od malih je nogu bila nadarena za glazbu. Otac joj je bio violončelist i profesor glazbe dok je majka radila kao doktor opće nauke. Počela je svirati klavir i istraživati klasičnu glazbu kao tinejdžerica, a kasnije prelazi na blues i rock 'n roll.

McVie se pridružila Fleetwood Macu 1970. godine. Napisala je neke od najpoznatijih pjesama benda, a to su "Don’t Stop", "You Make Loving Fun", "Hold Me", "Little Lies" i "Over My Head". Nakon turbulentnog razdoblja kroz koje je prolazio bend, kao i ona sama, odlučila je početkom 1998. godine napustiti bend i to nakon velike svjetske turneje. U godinama koje su dolazile djelovala je kao solo pjevač, a onda se ponovno priključila bendu 2014. godine.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici