Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bajaga i Instruktori završili su izuzetno uspješnu turneju po SAD-u i Kanadi koja je, u dva vikenda, obuhvatila koncerte u San Franciscu, Torontu, New Yorku i Chicagu.

Proslavljeni bend na taj je način poslije četiri godine ponovno obradovao na tisuće svojih obožavatelja "preko bare". Bend je turneju započeo uspješnim nastupom 11. studenoga u San Franciscu, u klubu "Roccapulco". U gradu u koji glazbenici s ovih prostora rijetko dolaze, jasno zbog udaljenosti, zabilježen je rekordno posjećen nastup Momčila Bajagića i benda do sada. Dan kasnije, Bajaga i Instruktori održali su koncert za pamćenje u Torontu, u dvorani "Phoenix Concert Theathre".

 

"Odlična dvorana u kojoj su svirali poznati glazbenici, od Johnnyja Casha do Davida Bowieja", zadovoljno ističe Bajaga. Drugi vikend započeo je tjednima unaprijed rasprodanim njujorškim "Cutting Roomom", klubom smještenom u centru Manhattana koji prima 1.200 posjetitelja. Zanimljivo, suvlasnik kluba je popularni glumac Chris Noth, najpoznatiji kao Faca iz serije "Seks i grad". Za kraj, šlag na torti bio je neizostavni Chicago, grad s najbrojnijom srpskom dijasporom. Koncert od dva i pol sata u "Compass Areni" probudio je mnogima sjećanja na neka davna vremena.

 

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremenske hitove Bajage i Instruktora, kao i mlađi koji su ih po prvi put slušali uživo. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od riječi do riječi pjevaju legendarne hitove poput "Zažmuri", "Moji drugovi", "Plavi safir", "Samo nam je ljubav potrebna"… Seriju nastupa Bajage i Instruktora u SAD-u i Kanadi uspješno je organizirala agencija Backstage54.

 

IzvještajiTihomir Pop Asanović ispunio Peti kupe opakim grooveom


Chui u Petom kupeu


Mjuzikl "Ljepotica i zvijer"


Lutke na koncu @ Tvornica kulture


Kratko i upečatljivo iskustvo


Bosak & The Second Hand Band Live In Vidra Theater


Lačni Franz u Hard-Placeu


Cinkuši u močvari obilježili kraj godine


Komemoracija u HNK za Massima


Urban&4 u Saxu - sutra ćemo pričati!


Slavonski božićni domjenak na malo drugačiji način


Zagorski pankeri proslavili kraj godine


Partibrejkers u Vintageu


Zeal & Ardor u Močvari


Zimski MUF rastopio Hard Place


Widowspeak supp. Camille Camille


Odinova večer južnjačkog rocka


Vojko V u Tvornici


Stoneraj na najjače


Kries užario prepunu Močvaru