Novosti
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zagrebački nastup grupe Rage Against The Machine 19. rujna s pravom je prozvan najtraženijim ovogodišnjim koncertom u Hrvatskoj. Ulaznice za premijerni dolazak legendarnog benda prodane su u više od 55 zemalja svijeta i na 5 kontinenata. Radi ogromne potražnje u prodaju su pušteni dodati kontingenti u dva sektora na tribinama Arene.

“Public Service Announcement”, najtraženija globalna turneja, u zagrebačku Arenu stiže u subotu, 17. rujna. Mitski Rage Against The Machine u dvorani na Laništu će dočekati fanovi iz doslovce cijelog svijeta. Osim regije i brojnih europskih zemalja ulaznice se prodaju i na dalekim lokacijama poput Argentine, Novog Zelanda, Hong Konga, Singapura, Dominikanske Republike i Guatemale. U kupnji prednjači domaća publika te fanovi iz Italije, Slovenije i Srbije. Prema trenutnim brojkama 46% ulaznica prodano je van Hrvatske. Zbog izuzetne potražnje u prodaju su puštene dodatne ulaznice u sektorima Tribine sjedenje 2 po 550 kn i Tribine sjedenje 1 po 650 kn, a kupiti se mogu u prodajnom sustavu Eventim.

Koncertom u američkom Wisconsinu 9. srpnja pred 30 000 ljudi, nakon više od desetljeća pauze, na scenu se vratio jedan od najvažnijih bendova svih vremena. Rage Against The Machine su na dugoočekivanom ukazivanju predstavili setlistu nabijenu energijom i njihovim najpoznatijim pjesmama kao što su “Killing In The Name”, “Bullet In The Head”, “Bombtrack” s debitantskog albuma, zatim “Bulls On Parade”, “People Of The Sun”, “Testify”, ”Tire Me”, “Wake Up”, “Guerrilla Radio”, “Without A Face”, “Know Your Enemy”, “Calm Like A Bomb”, “Sleep Now In The Fire”, “War Within A Breath”, “Freedom”, uz poseban naklon Bruceu Springsteenu u obradi “The Ghost Of Tom Joad”. Već na sljedećoj svirci u Chicagu bend je popisu dodao još dvije – „Vietnow“ i „No Shelter“, a za vrijeme tog nastupa Zach de La Rocha ozlijedio je nogu i proveo ostatak koncerta sjedeći na monitoru.

Bend očekuje ukupno 19 nastupa na američkoj turneji, nakon čega će se prebaciti u Europu i Veliku Britaniju. “Public Service Announcement” turneja dolazi u Zagreb 19. rujna, a kao specijalni gosti Rage Against The Machine nastupit će sjajan hip hop duo Run The Jewels. Ovaj koncert bit će jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 km, uz daleko najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke.



Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici